Andreas Bille Brahe er indehaver af Rønne Vandrerhjem og Nordliv i Hasle. Han har haft ekstramange besøgende i juli, og det har hovedsageligt været danskere. Foto: Jacob Jepsen

Den bedste sæson nogensinde – efter de værste måneder nogensinde

– Vi har haft den bedste juli måned nogensinde. Det er jo fuldstændig fantastisk.

Sådan lyder det fra Andreas Bille Brahe, som forpagter Rønne Vandrerhjem og Nordliv i Hasle. Når han ser på sæsonen i forhold til besøgende indtil videre, er han glad for den sommer, han har fået foræret – for i foråret så det ikke ud til at gå særlig godt.

Turisme

– Vi har haft den bedste juli måned nogensinde. Det er jo fuldstændig fantastisk.

Sådan lyder det fra Andreas Bille Brahe, som forpagter Rønne Vandrerhjem og Nordliv i Hasle. Når han ser på sæsonen i forhold til besøgende indtil videre, er han glad for den sommer, han har fået foræret – for i foråret så det ikke ud til at gå særlig godt.

– Jeg tror, at jeg fra starten af juli og frem har haft næsten den bedste sæson nogensinde, siger han, men tilføjer:

– Til gengæld har de første måneder været de værste nogensinde.

Han fortæller, at foråret var præget af meget nervøsitet for, hvordan resten af sæsonen skulle forløbe.

– Der har vi haft omkring én til halvanden procent af, hvad vi plejer at have, og det er, fordi vi plejer at have lejrskoler. Vi plejer at have en stor del lejrskoler fra april til slut juni, og i år havde vi to på Nordliv i Hasle, og det var dét, siger han.

– Men da skolernes sommerferien startede fredagen op til uge 27, har vi haft udsolgt lige siden. Det har været helt forrygende.

Andreas Bille Brahe fortæller, at det sædvanligvis går godt med besøgende i sommeren, men i år har været ekstra godt, fordi han har udvidet med såkaldt “glamping”, altså en særlig form for luksus camping, og det har været udsolgt ligesom de resterende pladser i Rønne Vandrerhjem. Han har dermed haft plads til flere besøgende.

Den bedste turismegave

Det har hovedsageligt været danskere, der har besøgt Rønne Vandrerhjem og Nordliv i år. Andreas Bille Brahe vurderer, 90 til 95 procent har været danskere mod sædvanligvis omkring 70 procent. Af dem har rigtig mange været førstegangsbesøgende på Bornholm, og det er rigtigt positivt, hvis man spørger han. Han håber på, at mange af de turister, der har besøgt Bornholm fremfor at rejse til udlandet, lærer, at det er lige så godt at holde ferie i Danmark, også selvom vejret ikke har været noget at råbe hurra for.

– Jeg tror, det her kan blive det bedste turistboom Bornholm kan få. Det, at man er blevet tvunget til at tage på ferie i Danmark, og mange har valgt Bornholm, tror jeg betyder, at vi på den lange bane har fået den bedste turismegave nogensinde, siger han.