Det mobile testcenter på besøg i Tejn. Foto: Jacob Jepsen

Mobilt testcenter ruller i garagen

De næste to uger vil Region Hovedstadens mobile testcenter ikke drage rundt på Bornholm. Men det er ikke ensbetydende med, at varevognen, der transporterer poderne rundt på øen, kører permanent i garagen med sommerens afslutning.

– Vi skal have noget ferie, og så vender vi tilbage, fortæller Mai-Britt Guldborg fra Testcenter Bornholm.

Mai-Britt Guldborg anslår, at der i gennemsnit har været hundrede personer om dagen forbi det mobile testcenter, som har besøgt to-tre byer om ugen, og hun er meget tilfreds med tilslutningen.

– Der er masser af lokale og turister, der er blevet testet. De lokale har været rigtig glade for ikke at skulle til Rønne, siger hun.

Én positiv

Den mobile enhed har været i brug de seneste fire uger. I denne periode er kun én person med bornholmske adresse testet positiv for covid-19. Om gæster til Bornholm skulle være testet positiv under deres ophold på øen, er det ikke muligt at aflæse i statistikken, som Statens Serum Institut offentliggør hver dag.

Samlet set er det bekræftet gennem laboratorie-analyserede prøver, at 82 personer med bornholmsk adresse siden midten af marts har været smittet med covid-19.