I år er det første gang Skills-konkurrencen for mekanikerelever holdes på Bornholm. Ti elever konkurrerede hele torsdag i at finde forskellige tekniske og mekaniske fejl på de opstillede biler i autoværkstedet på Campus Bornholm. Foto: Jacob Jepsen.

Inspirationstur fik dyst for mekanikerelever til Bornholm

UDDANNELSE

Det var en inspirationstur til Sjælland med et indlagt besøg til Skills-konkurrencen i Bella Center i januar, der endte med at få en lokal Skills-konkurrence for mekanikerelever til Campus Bornholm. Det fortæller Jeanet Hansen, der er praktikcenter-koordinator, og Jeppe Pedersen, der er faglærer på automekanikeruddannelsen.

– Vi var med til Skills i Bella Center og blev spurgt, hvorfor vi ikke også stillede op med elever fra Bornholm. Vi var faktisk de eneste i regionen, der manglede at stille op. Og sådan noget behøver man ikke spørge os om to gange, for så får vi arbejdshandskerne på, og så prøver vi det, fortæller Jeppe Pedersen.

Sammen med Jeanet Hansen har han arbejdet for at få Skills på automekanikeruddannelsen på Bornholm, og deres arbejde har båret frugt. For første gang nogensinde er der nu afholdt Skills for mekanikereleverne på Campus Bornholm.

– Vi synes jo ikke rigtigt, man kan tage på inspirationstur uden at lade sig inspirere og komme hjem med noget, fortæller Jeanet Hansen.

Det er lykkedes hende og Jeppe Pedersen at få de lokale virksomheder til at sponsorere konkurrencen, så der har været penge til at lave t-shirts til deltagerne og præmier til de tre bedste.

Jeppe Pedersen fortæller, at de ønsker at sende et signal til de unge ved at få konkurrencen til Bornholm.

– Det er vigtigt for de unge mennesker, at vi viser dem, at vi gerne vil dem, og at det, de kan, også er noget særligt. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan konkurrere med til de større Skills-konkurrencer, siger han.

Skills-konkurrencen

SkillsDenmark har hvert år siden 2011 holdt DM i Skills, som er et danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne.

Deltagerne findes ved lokale Skills-konkurrencer, hvor to går videre til et regionsmesterskab. Herfra går de bedste videre til DM.

DM i Skills holdes i en ny region hvert år. Næste DM er i februar 2021 i Fredericia.

DM i Skills er lavet for at eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever.

Mesterskabet skal ifølge SkillsDenmark også ses som talentpleje for de dygtigste elever, fordi de gennem konkurrencen får mulighed for at yde deres bedste og måske ende som Danmarks bedste faglærte.

Der findes også EuroSkills og WorldSkills, hvor deltagerne fra DM i Skills får mulighed for at prøve deres kunnen af i en international sammenhæng.

Kilde: Skills Denmark