Hele holdet af mekanikerelever og faglærere til Skills-konkurrencen. Ti elever kæmpede om at blive bornholmsmester. Stående i midten ses dagens vinder, Frederik Jensen. Foto: Jacob Jepsen

Frederik er bornholmsmester i personvognsmekanik

UDDANNELSE

Det blev 20-årige Frederik Jensen fra Rønne, der løb med sejren til Skills på Campus Bornholm i kategorien personvognsmekaniker. Han kan derfor kalde sig bornholmsmester i personvognsmekanik efter at have fået flest point i den første Skills-konkurrence for mekanikerelever på Bornholm.

– Det er meget sjovt, og jeg er meget glad og overrasket. Det havde jeg ikke regnet med, men det siger alle jo nok, når de vinder noget. Men ja, jeg er altså meget overrasket, siger Frederik Jensen.

Udfordrende prøver

Han er i lære som mekaniker ved Nyboes Auto i Rønne, og når han ikke er på arbejde, er han stadig lidt på arbejde, for han “laver ikke andet end biler”, som han selv siger. Alligevel blev den 20-årige udfordret ved dagens konkurrence, som bød på seks biler med forskellige usynlige fejl, som deltagerne i konkurrencen skulle finde og notere.

– Jeg var i nogle pressede situationer undervejs. De (faglærerne på automekanikeruddannelsen, red.) havde lagt nogle spøjse fejl ind, noget tog lang tid, og andre tog kun to minutter at finde. I de første mange opgaver skulle jeg lige finde rytmen, men det gik jo alligevel meget godt, siger han.

Videre til regionsmesterskab

Frederik Jensen fik torsdag eftermiddag overrakt først et diplom som alle de andre deltagende i konkurrencen og så en stor pokal med et tydeligt ettal på. Udover pokalen fik Frederik Jensen et gavekort til en middag for fire på restauranten i Nordbornholms Golfklub og nyt værktøj.

Frederik Jensen vandt førstepladsen som personvognsmekaniker i konkurrencen Skills, der blev afholdt på Campus Bornholm torsdag. Foto: Jacob Jepsen

Foruden præmie og ære har Frederik Jensen sammen med konkurrencens andenplads, Lars Kristian Nielsen, kvalificeret sig til regionsmesterskabet i Skills, som bliver afholdt i uge 40.

– Det er spændende, og jeg tror, det bliver udfordrende. Det lyder til at være et stort arrangement, hvor der er stor konkurrence, så jeg må hjem og øve mig, siger Frederik Jensen.

Og der er rigeligt med køretøjer at øve sig på. Når han ikke arbejder på biler på Nyboes Auto, roder han med sine egne to biler og en enkelt ATV.

Gode kandidater

Ifølge dommerne fra dagens konkurrence og Jeanet Hansen, der er praktikcenter-koordinator på Campus Bornholm, lå Frederik Jensen og Lars Kristian Nielsen meget tæt, og der måtte en fintælling af pointene til, før de kunne kåre en endelig vinder.

Lars Kristian Nielsen fik andenpladsen i dagens konkurrence og går derfor også videre til regionsmesterskabet. Foto: Jacob Jepsen

Frederik Jensen tør ikke spå om sine chancer ved regionsmesterskabet, hvor vinderne af de lokale Skills-konkurrencer mødes og konkurrerer om pladserne til DM i Skills. Men Jeanet Hansen er optimistisk på sine elevers vegne.

– Vi hører jo fra dommerne i dag, at de har fundet nogle rigtig gode kandidater her, siger hun.

Vinder Frederik Jensen eller Lars Kristian Nielsen regionsmesterskabet, går de videre til DM i Skills, som bliver afholdt i Fredericia i februar 2021.

 

I år er det første gang Skills-konkurrencen for mekanikerelever holdes på Bornholm. Ti elever konkurrerede hele torsdag i at finde forskellige tekniske og mekaniske fejl på de opstillede biler i autoværkstedet på Campus Bornholm. Foto: Jacob Jepsen.

 

Skills-konkurrencen

SkillsDenmark har hvert år siden 2011 holdt DM i Skills, som er et danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne.

Deltagerne findes ved lokale Skills-konkurrencer, hvor to går videre til et regionsmesterskab. Herfra går de bedste videre til DM.

DM i Skills holdes i en ny region hvert år. Næste DM er i februar 2021 i Fredericia.

DM i Skills er lavet for at eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever.

Mesterskabet skal ifølge SkillsDenmark også ses som talentpleje for de dygtigste elever, fordi de gennem konkurrencen får mulighed for at yde deres bedste og måske ende som Danmarks bedste faglærte.

Der findes også EuroSkills og WorldSkills, hvor deltagerne fra DM i Skills får mulighed for at prøve deres kunnen af i en international sammenhæng.

Kilde: Skills Denmark