Øens guider kan kendes på de grå kasketter. De åbner sæsonen i april og fortsætter til sidst i oktober. De fire guider er Hans Ole Matthiesen, Charlotte Højvig Kring, Louise Margrethe Pescettini og Susanne Lund. Foto: Søfæstning Christiansø

Guider hitter på øen

TURISME

Turisterne strømmer til Christiansø i sommer, og mange af dem vælger at gå med på en af de guidede ture, øen tilbyder sine gæster. Hver eneste dag tager guiderne imod Christiansøfartens Ertholm, og de melder om stor succes. Antallet af guidede ture overgår i den grad sidste sæson, ligesom flere gæster er med på de enkelte ture. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Når man deltager i en guidet tur med en af øens fire guider, er man på sigt med til at skabe nye job på øen, fortæller administrator Jens Peter Koefoed i pressemeddelelsen.

Netop jobskabelse har stor betydning i Christiansøs turismestrategi, der løber frem til 2023.

– Med fire guider i år og en ekstra på vej kan øen indfri gæsternes ønsker om en tur og en opdateret fortælling om livet på øerne. Sideløbende kan vi fortsætte arbejdet med at nå strategiens mål, fortæller Jens Peter Koefoed.

Øens guider har ofte flere forskellige job for at skabe en indtægt til husstanden, og eksempelvis veksler en af guiderne mellem otte forskellige job i løbet af ugen.

På sigt er det målet, at guidning af sommergæster og skoler skal skabe timer nok til mindst fire guider. Desuden arbejder guiderne med et backup-system, så en stor gruppe gæster hurtigt bliver delt mellem flere guider, så oplevelsen af Christiansø bliver optimal.