Cykelturister med køgefærgen. Foto: Jens-Erik Larsen

Nye tal kommer bag på Bornholmslinjen

TRANSPORT

I juli har Bornholmslinjens godsfærge Hammershus, der sejler mellem Rønne og Køge, været fyldt med cykler – og det er ikke, fordi de bornholmske cykelhandlere har købt stort ind.

Regeringens sommerpakke har gjort billetterne gratis for de gående og cyklende passagerer, og det har lokket mange til at tage på cykelferie til solskinsøen.

Det viser Bornholmslinjens passagertal for perioden 3.-23 juli, som Bornholms Tidende har fået indsigt i.

1.979 cykler har været med på færgen mellem Rønne og Køge i de tre uger, mens tallet for samme periode sidste år var 618. Så det er altså mere end en tredobling, Bornholmslinjen har oplevet.

– Vi har haft op til 200 gående og cykelrejsende på nogle afgange på Rønne-Køge, og jeg tror ikke, at nogen for alvor havde regnet med, at det skulle blive så populært. Jeg gjorde det i hvert fald ikke, siger Jesper Maack, Molslinjens kommunikationschef.

– Men selvfølgelig, når man gør ting gratis, så stiger interessen. Men generelt på alle vores ruter, så tror jeg, det er kommet lidt bag på os, hvor attraktivt det har været. Der har været rigtig mange gående og cyklende i denne her måned, så det har været et populært tiltag ude hos danskerne, det er helt sikkert.

Sidste chance for gratis billetter

I alt har der været 4.031 gående voksne og 480 gående børn med på færgen fra 3.-23. juli, mens tallene for samme periode sidste år var henholdsvis 1.623 og 239.

Man skal dog til at skynde sig, hvis man vil nå at komme gratis med færgen. Når første del af regeringens sommerpakke udløber med udgangen af juli, så stopper de gratis billetter nemlig.

Til gengæld vil der i august og september være nedsat pris på billetterne mellem Rønne og Ystad, mens billetterne for handicappede vil være helt gratis. Det sikrer regeringens anden del af sommerpakken.

Jesper Maack håber dog på, at der fortsat vil være mange, som har lyst til at rejse til Bornholm fra Køge.

– Man kan da håbe, at nogle har fået øjnene op for, at Hammershus er en rigtig dejlig færge at rejse med, og at turen også kan noget, selvom det tager lidt længere tid, og det går lidt langsommere end med hurtigfærgerne fra Ystad.

– Vi har i forvejen en del passagerer på Køge-Rønne i sommerhalvåret. Men man kan da håbe, at der er endnu flere, der nu har fundet ud af, at den vej rundt til Bornholm også er rigtig fin, fordi man – for de flestes vedkommende – kan hvile sig på turen og så ankomme tidligt om morgenen på Bornholm, siger Jesper Maack med henvisning til, at færgen sejler fra Køge til Rønne om natten.

– Så forhåbentlig smitter det lidt af på den fremtidige færgetrafik, siger han.

 

Passagertal for Rønne-Køge

(3.-23. juli 2020):

Gående, voksen: 4.031

Gående, barn: 480

Cykler: 1.979

 

(3.-23. juli 2019):

Gående, voksen: 1.623 = 148,4 %

Gående, barn: 239 = 100,8 %

Cykler: 618 = 220,2 %