Mir Weber og Henrik Nybo. Foto: Jens-Erik Larsen

Musik, loppefund og karikaturer på Store Torv

Torveliv må gerne være lidt spraglet, uforudsigeligt og farverigt. Bornholms Tidende snakkede med nogle af dem, som søndag skabte stemning på Store Torv.

Torveliv må gerne være lidt spraglet, uforudsigeligt og farverigt. Bornholms Tidende snakkede med nogle af dem, som søndag skabte stemning på Store Torv.

Mir Weber og Henrik Nybo udgør duoen Faze’n’Mir, der søndag optrådte på den lille torvescene og vender tilbage mandag og tirsdag eftermiddag i denne uge. De fynske musikere tjener lidt på at spille, så turen til og fra Bornholm kan svare sig. Gennem Simon Sandbye har de været i stand til at finde et par andre job under deres ophold på øen – i Den Glade Gårdbutik i Østerlars og Sydøst for Paradis i Svaneke.

– Simon var flink til at lave nogle job til os, så der er økonomi i det, for vi skal jo over et par broer, siger Henrik Nybo.

 

Johanne Pedersen og Charlotte Lund fra Barnets Blå Hus. Foto: Jens-Erik Larsen

Søndag lagde Store Torv sten til et lille kræmmermarked. Til stede var Barnets Blå Hus, der siden årsskiftet har haft base i Slottet på Zahrtmannsvej. Barnets Blå Hus er et offentligt finansieret behandlingstilbud for 0-13-årige børn, der er fra familier med alkohol- eller stofmisbrug blandt forældrene. I lokalerne på Slottet er staben også med til at understøtte sociale aktiviteter, fortæller der passede standen.

– Vi laver aktiviteter med hele familien. Vi har lige været på fire dages lejrtur i Sandvig. De boede på egne værelser på Nordly Vandrehjem og var ude at klatre på klipperne, fortæller Johanne Pedersen.

– Vi har fået ekstra coronapenge til børnene og har ansat en mand, der laver aktiviteter til børn hen over sommeren. Det var ham, der foreslog, at vi tog med til kræmmermarkedet.

Får I solgt nogle sager?

– Det har været rimeligt godt, siger Charlotte Lund.

– Ja, vi er også billige at handle med, tilføjer Johanne Pedersen.

 

Foto: Jens-Erik Larsen

I ly af indgangspartiet til Musikhuzet har to karikaturtegnere sat deres stand op. I de seneste par år har parret været at finde i bybilledet på Store Torv med et udvalg af satiretegninger og det sydlandsk klingende skilt “caricatura”.

Den kvindelige tegner er i gang med at portrættere en feriegæst, så Tidende henvender sig til manden. Han forklarer, at de kommer fra Ungarn og hvert år tilbringer sommeren forskellige steder.

– Vi tegnede en i Schweiz sidste år, og han anbefalede os at komme her, siger manden, der bærer kunstnernavnet “Yoshi” og er på Bornholm for første gang.

Indtil videre har tegnerne kun opholdt sig i Rønne, hvor de har været tilfredse med mængden af mennesker – og både har haft turister og lokale blandt kunderne. Hvor længe de bliver på Bornholm, og om turen går til andre byer, står ikke klart.