Foto: Klaus Holsting

‘Man bliver udsat for mange forskellige problemstillinger og opgaver i løbet af et år’

– Min karriere begyndte i Gladsaxe Kommune med affald. Det var et barselsvikariat, den klassiske indgangsvinkel til arbejdsmarkedet. Jeg arbejdede også med spildevand og ganske kort med landskabsarkitektur og -forvaltning. Der er noget, der hedder Radiomarken, der skulle laves en plejeplan for.

Dagens navn: Morten Bach Jørgensen arbejder som landskabsforvalter i regionskommunen og er engageret i sit lokalområde på mange fronter.

Hvad laver en landskabsforvalter i regionskommunen?

– Han har lodsejer- og budgetansvaret for økonomien i kommunens parker, plæner, små naturarealer og så videre.

Hvad er det mest interessante ved jobbet?

– Alsidigheden. Man bliver udsat for mange forskellige problemstillinger og opgaver i løbet af et år. Der er selvfølgelig nogle opgaver, der går igen fra år til år, men vi laver også en del projekter, så der er altid noget, hvor man bliver udfordret på sin faglighed, men også på noget, hvor man måske ikke har så meget faglighed, men som man alligevel skal finde ud af.

Hvilken uddannelsesmæssig baggrund har du?

– Jeg er forstkandidat med landskabsforvaltning som overbygning på den hæderkronede Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, som i dag bare hedder Københavns universitet.

Hvad har du arbejdet med tidligere?

– Min karriere begyndte i Gladsaxe Kommune med affald. Det var et barselsvikariat, den klassiske indgangsvinkel til arbejdsmarkedet. Jeg arbejdede også med spildevand og ganske kort med landskabsarkitektur og -forvaltning. Der er noget, der hedder Radiomarken, der skulle laves en plejeplan for. Så har jeg været i Jylland og arbejdet med naturplaner, lavet naturplaner for 50 landmænd og hjælpe med koordineret naturpleje i et vandløbsopland, der hedder Odderbæk. Så har jeg været nogle år i et ingeniørfirma, hvor jeg skulle prøve at bygge en afdeling op for landskabs- og miljørådgivning. Et firma, der hedder OBH. Når jeg sagde, at jeg arbejdede for OBH, så troede de fleste, at det drejede sig om køkkenmaskiner. Det undrede de sig lidt over.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg er instruktør i crossgym i Svaneke Idrætsklub, og om sommeren dyrker jeg crossfit i Nexø. Jeg er med i bestyrelsen i Svanekes Venner og i Svaneke Brugs, og en gang imellem spiller vi teater nede i Svanekeaktørerne. Jeg har en dejlig kone og tre dejlige børn, som jeg hygger mig med. Og så har jeg opdaget de levende fortidsminder, som min gode kammerat Tino Bjerregaard har et livslangt kærlighedsforhold til. Planter, der er levn fra tidligere tiders dyrkning, og som er en del af byernes kulturhistorie. De er til stede ved Hammershus, på Christiansø og rigtig meget i Svaneke. Jeg har meget med botanik at gøre, jeg kan godt lide kulturhistorie, og så kan jeg også godt lide Svaneke, så blandingen af de tre ting er rigtig sjov, synes jeg.

Hvad er dit yndlingssted på Bornholm?

– Der har jeg rigtig mange. Jeg deltager ikke så meget i løb, men i Almindingsløbet stiller kommunen med en talstærk flok, så i de seneste mange år har jeg træner til det. Der gør jeg det, at jeg i sensommeren tager ud og besøger forskellige steder på øen og løber ture, og der synes jeg, at Ringebakkebruddet er helt fantastisk og så Hammerknuden. Det vil være for nemt at fremhæve mit lokalområde, som jeg elsker højt, og de to steder har noget helt særligt over sig.

Morten Bach Jørgensen

49 år

Gift med Birgitte, sammen har de Johanne (18), Clara Andrea (16) og Ingrid (11)

Født på Svaneke Sygehus, opvokset i Svaneke, bor i dag i Svaneke