Tv2 Bornholm. Arkivfoto: Jacob Jepsen.

Stigende seerandel til hovedudsendelse i 2019

Ifølge TV 2/Bornholms undersøgelse kigger cirka 77 procent af alle bornholmere, der har tændt for fjernsynet, med, når kanalens mest sete nyhedsundersendelse bliver sendt klokken 19.30.

Fjernsyn

Ifølge TV 2/Bornholms undersøgelse kigger cirka 77 procent af alle bornholmere, der har tændt for fjernsynet, med, når kanalens mest sete nyhedsundersendelse bliver sendt klokken 19.30.

I tv-sprog kaldes dette nøgletal for share – med andre ord, andelen af seere på kanalen ud af det samlede antal tv-seere på alle kanaler. Denne andel er steget de seneste tre år, da nyhedsudsendelsens seertal er stabile eller svagt nedadgående, mens der generelt bliver færre, som ser flow-tv. Streamingtjenester indgår ikke i share-opgørelsen.

Cirka 28 procent af bornholmerne over 18 år med fjernsyn ser dagligt nyhedsudsendelserne ifølge public service-redegørelsen for 2019.

Det er markant højere tal end i de andre TV2-regioner, der dækker større geografiske områder.

Tallene på tværs af regioner skal dog sammenlignes med forbehold, da TV 2/Bornholms seertalsstatistik er baseret på telefonundersøgelser. I resten af landet måles seertallet med bokse i udvalgte hjem, men på Bornholm er der ikke nok bokse til, at man kan opnå repræsentative data.

For Jan Jørgensen er det tilfredsstillende, at hovednyhedsudsendelsen fortsat klarer sig så stærkt i konkurrencen med indholdet på andre kanaler, selv om det ikke siger noget direkte om, hvor mange seere udsendelsen har.

– Det, der er helt vildt vigtigt for os, er at fastholde vores share, altså den samlede andel af de tilbageværende seere. Vi er alle ramt af, der finder en omlægning af folks nyhedsforbrug sted – det samme er aviserne, siger Jan Jørgensen.

Hvad er jeres modsvar på de skiftende vaner?

– Det er nettet. Der har vi en fremgang år efter år, og vi har haft en utrolig fremgang under corona. Vores brugere – vi siger ikke seere længere, men brugere – flytter sig stille og roligt. Selvfølgelig skal vi flytte os sammen med dem, siger tv-direktøren.

Hvad seertallene er på TV 2/Bornholms egen kanal, når signalet ikke vises på TV2 Danmark, kan ikke udledes direkte af public service-redegørelsen, men ifølge Jan Jørgensen kender tv-stationen seertallene for de enkelte programmer fra telefonundersøgelser.