Superligaklubs talenter overvandt RIK’s førstehold

Bornholms bedst placerede fodboldhold i den netop afsluttede sæson, RIK, fik lørdag testet formen mod FC Nordsjællands U17-hold.

– Jeg spår ingenting i dag, sagde RIK’s assistenttræner, Henrik Jacobsen, til Bornholms Tidende, inden starten på det uforudsigelige opgør mod spillerne fra landets bedste U17-række.

– Vi har ikke så mange taktiske bånd i dag. Jeg tror, de er gode, supplerede RIK-cheftræner Mathias Jensen, der selv stillede op med et forholdsvist ungt hold.

Kampen mod RIK’s seniorhold fra Københavnsserien markerede afslutningen på de sjællandske fodboldtalenters fire dage lange træningslejr på Bornholm.

 

Selv om det var mænd mod drenge, blev det en jævnbyrdig kamp. RIK kombinerede til tider fint i første halvleg, og når spillerne satte sig igennem og brugte deres overlegne fysik, gav det hjemmeholdet et overtag. Det var således fortjent, at Marius Finsen headede RIK foran efter en halv times spil.

De 16-17-årige FCN-spillere fik sammenspillet til at flyde bedre i anden halvleg, og en håndfuld minutter efter pausen broderede de sig igennem RIK’s forsvar i venstre side, rundede målmanden og satte bolden i nettet efter et fladt indlæg.

Ti minutter senere scorede FC Nordsjælland igen efter at have kombineret sig flot til baglinjen og lagt et flat indlæg skråt tilbage i feltet.

RIK svarede igen på et kontraløb, hvor Marius Finsen udlignede med sin anden scoring.

I denne fase af kampen dominerede de unge talenter, hvoraf nogle inden for et par år kan begynde at banke på til superligatruppen. Og ti minutter før tid faldt afgørelsen, da RIK’s målmand ramlede sammen med en FCN-spiller, der havde vippet bolden over ham. Straffesparket blev udnyttet, og de unge drenge kørte 3-2-sejren over samarbejdsklubben sikkert hjem.