Knudsvej. Foto: Jacob Jepsen

Nuværende lejer er pessimistisk om fremtiden: Jeg skal se det, før jeg tror det

Anni Cederblad har boet i en lejlighed på Knudsvej 24 i Rønne siden 1. marts 1986, og hun har derfor også været lejer hos Facility Management, som ejede bygningen, indtil ejendomsselskabet gik konkurs i marts sidste år.

Nu betaler hun leje til konkursboet, men hvis kurator på et tidspunkt får solgt ejendommen, tvivler hun på, at en ny investor vil renovere hendes lejlighed, som ellers trænger til en kærlig hånd. Hun har nemlig gennem årene flere gange fået lovning på, at der ville blevet renoveret, men det er endnu ikke sket.

Anni Cederblad har boet i en lejlighed på Knudsvej 24 i Rønne siden 1. marts 1986, og hun har derfor også været lejer hos Facility Management, som ejede bygningen, indtil ejendomsselskabet gik konkurs i marts sidste år.

Nu betaler hun leje til konkursboet, men hvis kurator på et tidspunkt får solgt ejendommen, tvivler hun på, at en ny investor vil renovere hendes lejlighed, som ellers trænger til en kærlig hånd. Hun har nemlig gennem årene flere gange fået lovning på, at der ville blevet renoveret, men det er endnu ikke sket.

– Vi må se, hvad der sker, når der kommer nye ejere. Jeg skal se det, før jeg tror det, for vi er blevet lovet alt for meget igennem tiderne, som ikke er blevet til noget, siger Anni Cederblad, som fortæller, at nogle af nabolejlighederne i ejendommen er blevet delvist renoveret, når lejere er flyttet ud, og at nogle af indflytterne selv har valgt at male deres lejlighed.

 

Syv ejendomme

For et par uger siden skrev Berlingske om et netværk af ejendomsspekulanter, der opkøber gamle, faldefærdige huse i provinsen og udlejer dem til lejere, som så ofte fraflytter hurtigt igen, fordi der eksempelvis er problemer med skimmelsvamp, eller fordi man fryser meget om vinteren grundet radiatorer, der ikke virker.

Når lejerne fraflytter mister de ofte deres depositum, fordi udlejer ikke vil betale pengene tilbage – også selvom lejerne får medhold i deres klager til huslejenævnet.

Ifølge Berlingske består netværket blandt andet af ejendomsselskabet Facility Management, som nu er gået konkurs, men som tidligere har ejet syv ejendomme på Bornholm med i alt 40 lejemål.

Bornholms Tidende følger i dag og mandag op på, hvad der er sket med de syv ejendomme og huslejenævnssagerne, siden Facility Management gik konkurs.

 

Men der er altså ikke sket noget med Anni Cederblads lejlighed i de 34 år, hun har boet der.

– Der burde jo have været en form for istandsættelse for almindeligt slitage, men det er der aldrig blevet gjort, siger hun og oplyser, at der, mens hun har boet der, har været tre forskellige ejere af boligen.

Advokatfirmaet Bruun & Hjejle, der er kurator på konkursboet efter Facility Management, har dog fået udbedret den vandskade, som hun forgæves forsøgte at få de tidligere udlejere til at reparere i måneden op til, at Facility Management blev erklæret konkurs.

– Kurator gik med til at sætte et nyt rør i, for der havde været vandskade i det gamle rør fem gange, hvor det kun var blevet repareret med klemmer. Men lofterne ser jo ud, som de så ud lige efter vandskaden. Der bliver kun gjort noget, hvis det er meget nødvendigt, siger Anni Cederblad.