Museumsfond: Vi er klar til at justere projektet

Museumsfond: Vi er klar til at justere projektet
Det nye museumscenter er tegnet af James Carpenter.
| ABONNENT | 24. JUL 2020 • 21:32
Af:
tommy-kaas
| ABONNENT
24. JUL 2020 • 21:32
BYGGERI

– Jeg tror stadig, at der bliver tale om en forsinkelse.

Sådan siger formanden for Bornholms Museumsfond, Steen Colberg Jensen, om den proces, der på grund af en klage har sendt byggeriet ved Bornholms Kunstmuseum på Helligdommen ud i en ny uvis fremtid.

Knud Andersen, Jens Riis Jørgensen, Rabia Specht, Lene Elisabeth Riis Koefoed, Dorthe Riis Klausen, Birger Sandell, Hanne Sandell, Birthe Lindberg, Niels Vendelbo, Antonio Wohlert, Herdis Terkelsen, Jens Fredslund, Kai Schjøtt og Svend Kramp har skrevet under på en klage til Planklagenævnet, hvor kommunens sagsbehandling bliver sat under lup.

Jens Riis Jørgensen, der er afsender på klagen, sagde torsdag til Bornholms Tidende, at han er 100 procent sikker på, at modstanderne har en god sag. Men Steen Colberg Jensen forventer altså fortsat, at der blot bliver tale om en forsinkelse, mens nævnet behandler klagen – og at det ikke bliver til en aflysning af byggeplanerne.

– Uden at forudskikke klagenævnets afgørelse, selvfølgelig, påpeger Steen Colberg Jensen.

– Vi må se på, om der kommer noget ud af den her klage, der indebærer nogle ændringer eller justeringer i det projekt, vi har liggende. Hvis der er det, må vi kigge på det, siger han.

Steen Colberg Jensen mener helt grundlæggende, at systemet, hvor borgere kan klage over de planer, der bliver lavet, er sund og et udtryk for godt demokrati. På den baggrund siger han også, at det ikke er overraskende, at der er kommet en klage over lokalplanen.

– Så grundlæggende nytter det ikke noget for os at gå og være negative over processen. Den kører, som den skal, siger formanden for Bornholms Museumsfond.
 

Museet

Det nye byggeri på Helligdommen skal samle Bornholms Kunstmuseum, Bornholms Museum, et nyt lysmuseum og et nyt fælles museumsrum kaldet Museum+.

Det er den amerikanske arkitekt James Carpenter, der står bag tegningerne af det nye museum.

Byggeriet har været kritiseret for blandt andet at passe dårligt til det eksisterende kunstmuseum, som er tegnet af Johan Fogh.

De 14 mennesker, der har klaget over sagsbehandlingen, påpeger blandt andet, at man ikke bør bygge i kystnærhedszonen.

 

Forening: Opbakningen er massiv

Hos Bornholms Museumsforening håber Christina Dideriksen, at sagsbehandlingen hos Planklagenævnet bliver noget kortere end de 20 måneder, som det kan tage at behandle en klagesag.

– Umiddelbart er det her en godt belyst sag, så vi håber jo, at det kan gå hurtigere, siger hun.

Christina Dideriksen mener ikke, at de 14 underskrivere på klagen er et udtryk for den generelle stemning omkring projektet på Helligdommen.

– Vi oplever massiv opbakning, både til vores generalforsamlinger, politisk og fra fondene, siger Christina Dideriksen.

– Og man kan vel sige, at 14 underskrivere trods alt ikke er udtryk for massiv modstand, siger museumsformanden.