Foto: Simon Rasmussen

‘Jeg bliver aldrig træt af at se og opleve naturen’

Dagens navn: Sigrun Smith har arbejdet på Gæstgiveriet på Christiansø i sommeren 2017, hvor hun elskede at bade fra klipperne og feste på Månen. Nu er hun tilbage på Bornholm, hvor hun går rundt på øen med sin kæreste.

Hvornår arbejdede du på Christiansø – og hvordan kom det i hus?

– Jeg arbejdede på Christiansø Gæstgiveri i sommeren 2017. En veninde fra det kollektiv, jeg bor i, og jeg var på udkig efter et ø-eventyr, hvor vi kunne opleve og tjene penge samtidig. Vi var i kontakt med nogle på Anholt, som tilfældigvis kendte Charlotte og Stig, der forpagter Christiansø Gæstgiveri og vidste, at de tilfældigvis stod og manglede hænder den sommer. De er simpelthen så søde, og til vores store held kom det i stand, at vi kunne komme dertil. Sikke et held det var, for ellers havde vi nok aldrig fået muligheden for at opleve den fine perle i Danmark.

Hvordan var det at arbejde på Christiansø Gæstgiveri?

– Arbejdet på Christiansø var hårdt, men også sjovt. Der var fuldt tryk på formiddags-, frokost- og eftermiddags-serviceringen fra den første båd kom ind med diverse turister klokken 11 til den tredje og sidste havde lagt fra kaj igen lidt over fire. Jeg husker tydeligt morgenerne som “stilhed før stormen”, hvor man lige kunne sidde og nyde sin morgenkaffe, inden dagens turister atter meldte deres ankomst. Hvis man havde morgenvagten, så havde man typisk fri, når holdet til aftenserveringen mødte ind klokken 16.30 for at dække op til de spisende og overnattende gæster på øen. Det var altid fantastisk at få fyraften og tage på opdagelse i øens mange naturskønne hemmeligheder og bade fra klipperne, som man kunne have stort set for sig selv. Husker tydeligt følelsen af roen, der lagde sig som et tykt tæppe hen over øen og de fastboende, som atter viste sig til et slag terning klokken 17 eller blot en sludder på terrassen ude foran kroen.

Brugte du dengang meget tid på Bornholm?

– Jeg var kun i Gudhjem en enkelt weekend, da min kæreste og en ven kom på besøg, og jeg havde fået fri til det. Var primært taget til Christiansø for at arbejde, så det var ikke mange fridage jeg havde under mit seks uger lange ø-ophold.

Har du et yndlingssted på enten Bornholm eller Ertholmene?

– Jeg intet mindre end elskede at bade fra klipperne på Christiansø – kunne ligge dagen lang og sole mig der. Derudover var det noget af en oplevelse at være til fest på “Månen”, som er øens forsamlingshus, hvor der bliver festet og danset i stor stil. De danser en særlig slags folkedans, som alle øens beboere kan – unge som gamle. Det var ret fascinerende at se og prøve.

Lige nu går og rejser du Bornholm rundt og finder et nyt sted at sove hver nat. Hvordan er det at rejse rundt på den måde?

– Det er så fantastisk lækkert. Kan slet ikke forstå, at jeg ikke har gjort det noget før, og jeg kommer helt sikkert til at gøre det igen! Er virkelig fan af Bornholm.

Hvad glæder du dig mest til ved at være på Bornholm i denne omgang?

– Naturen! Den bliver jeg aldrig træt af at se og opleve.

 

Sigrun Smith
Bor i Århus
Født og opvokset på Fyn
Er halvt færing