Foto: Niels Morsing

Gæster og ansatte lavede kæde fra stranden og op til brændende restaurant: Vi er dybt taknemmelige

En heroisk indsats fra gæster og personale er årsagen til, at Michelin-restauranten Kadeau slap med overfladiske skrammer, efter at en brand torsdag aften opstod i en pizzaovn.

Det fortæller Kadeau-koncernens administrerende direktør, Magnus Klein Kofoed.

– Det er simpelthen en heroisk indsats af gæster og personale, som gør, at vi er sluppet forholdsvis billigt. Vi priser os lykkelige over, at det ikke er gået værre, end det er, siger Magnus Klein Kofoed til Bornholms Tidende fredag formiddag.

En heroisk indsats fra gæster og personale er årsagen til, at Michelin-restauranten Kadeau slap med overfladiske skrammer, efter at en brand torsdag aften opstod i en pizzaovn.

Det fortæller Kadeau-koncernens administrerende direktør, Magnus Klein Kofoed.

– Det er simpelthen en heroisk indsats af gæster og personale, som gør, at vi er sluppet forholdsvis billigt. Vi priser os lykkelige over, at det ikke er gået værre, end det er, siger Magnus Klein Kofoed til Bornholms Tidende fredag formiddag.

Direktøren var selv til stede, da branden brød ud.

– Det var en gæst, som gjorde os opmærksom på, at han syntes, der kom røg op fra taget. Det reagerer vi på med det samme. Vi får tømt vores skumslukker, får hentet vandslangen ude fra haven, og der blev selvfølgelig ringet til alarmcentralen med det samme. Herefter får vi stille og roligt gæster og medarbejdere ud fra restauranten, og alt går simpelthen efter bogen, siger Magnus Klein Kofoed.

De 50 gæster lavede herefter en kæde ned mod stranden, og så gik redningsaktionen i gang.

– Alle de spande og plastikbøtter vi kunne finde, blev fundet frem, og gæsterne hjalp med at hente vand. Alle har ydet en forbilledlig indsats, og det er jeg overbevist om har gjort en forskel. Det er vi dybt taknemmelige for, fortæller Magnus Klein Kofoed.

 

Besked til gæster

Kadeau har sendt følgende besked til gæster med aktuel reservation på restauranten:

”Kære gæst

Vi må desværre annullere din reservation på grund af en uheldig og uforudset begivenhed.

Der er desværre sket det i aften, at der har været brand på Kadeau.

Gæsterne og personalet er alle uskadte, men det er umuligt at forudsige, hvornår vi igen vil kunne åbne.

Vi forbliver lukket indtil videre.

Vi vil sørge for at kontakte dig med mere information og holde dig opdateret om yderligere planer for dig og alle vores gæster.”

 

Optimisme at spore

Redningsaktionen betyder, at Magnus Klein Kofoed ser optimistisk på restaurantens muligheder for at genåbne inden længe.

– Det er umuligt at sige allerede nu, hvornår vi kan åbne igen. Det kommer an på, hvornår politiets undersøgelser ligger klar, og hvornår håndværkerne kan påbegynde udbedringen af taget og beklædningen på bygningen. Men vi er så heldige, at der som udgangspunkt ikke er sodskader i restauranten, siger Magnus Klein Kofoed.

Det må give lidt optimisme?

– Bestemt. Alligevel kan jeg ikke sige, om vi kan åbne på fredag eller om 14 dage. Men jeg tror ikke, vi taler uger, jeg tror nærmere, at vi taler dage, før vi kan genåbne, tilføjer Magnus Klein Kofoed.

Selvom restauranten er sluppet med overfladiske skrammer, lægger han ikke skjul på, at branden er endnu et tilbageslag i et hektisk år for Kadeau, som i slutningen af marts blev begæret konkurs, men siden blev reddet af en gruppe investorer og dermed genåbnede i juni.

– Branden kunne vel ikke ske på et meget dårligere tidspunkt med hensyn til travlhed. Vi er i en periode, hvor vi ikke kan klemme flere gæster ind. Så vi kan ikke indhente det tabte i næste uge eller ugen efter. Så det er meget uheldigt, fortæller Magnus Klein Kofoed.

Politiet var fredag morgen i gang med at undersøge årsagen til branden. Magnus Klein Kofoed fortæller, at sagen herfra overgår til forsikringen.