Klage forsinker byggeriet på Helligdommen

Klage forsinker byggeriet på Helligdommen
Det nye museumscenter er tegnet af James Carpenter. Illustration: Bornholms Museumscenter
| 22. JUL 2020 • 07:11
Af:
tommy-kaas

22. JUL 2020 • 07:11
Planklagenægnet har modtaget en klage over den lokalplan, der skal muliggøre byggeriet af Bornholms Museumscenter på Helligdommen, hvor kunstmuseet i dag har til huse.

Det betyder, at byggeriet, der i forvejen er stærkt forsinket, nu bliver endnu mere forsinket.

I klageperioden, der kan vare mere end et år, vil det væsentligste planlægningsarbejde ligge stille, indtil klagen har fundet sin afgørelse. Dermed vil selve byggeriet først kunne påbegyndes om to år.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

– Det er først og fremmest fantastisk ærgerligt, at vi – nu, hvor midlerne er skaffet og tilladelserne er på plads – må vente endnu længere på en løsning på Bornholms Museums problemer for gangbesværede og problemer med at sikre kulturarven for fremtiden, siger museumsdirektør Jacob Bjerring-Hansen i pressemeddelelsen.

– Men vi ser fortrøstningsfuldt frem imod at komme videre og skabe et fantastisk museum, siger han.

Formand i Bornholms Museumsfond Steen Colberg Jensen siger, at man nu må væbne sig med endnu mere tålmodighed.

– Men det er efterhånden også en disciplin, vi er ret stærke i, siger Steen Colberg Jensen med henvisning til det lange forløb, hvor man har skullet finde plads til det James Carpenter-byggeri, som skal samle Bornholms Kunstmuseum, Bornholms Museum, et nyt lysmuseum og et nyt fælles museumsrum kaldet Museum+ på stedet.