Forsvarer: Det var ikke drab – det var vold

Forsvarer: Det var ikke drab – det var vold
Den 28-årige mand blev fundet ved denne bålhytte i Blykobbe Plantage. Foto: Jacob Jepsen
| 22. JUL 2020 • 10:20
Af:
mads-westermann

22. JUL 2020 • 10:20
Det var den samlede mængde af vold, som 28-årige Phillip Mbuji Johansen, der i slutningen af juni blev dræbt i Nordskoven ved Rønne blev udsat for, som førte til hans død.

Det viser den obduktionsrapport, som tirsdag blev frigivet til forsvarerne i sagen.

Det kan med andre ord ikke påvises, at det var en enkelt handling, der slog den 28-årige ihjel.

Dermed afviser obduktionsrapporten, at det eksempelvis var et knæ mod offerets hals, der var dødbringende, sådan som det ellers har været fremført i debatten på sociale medier, hvor der har været spekuleret i et racistisk motiv for drabet.

Dette blev også fremhævet i onsdagens retsmøde ved Retten i Rønne, hvor varetægtsfængslingen af den yngste af de to brødre, der er sigtet for drabet, fik sin fængsling forlænget.

Her fremhævede den yngste brors forsvarer, advokat Asser Gregersen, at der, med oplysningerne fra obduktionsrapporten, efter hans mening kun er tale om vold efter Straffelovens paragraf 245 og 246, som omhandler grov vold og vold med døden til følge, og ikke Straffelovens paragraf 237 om manddrab, som politiet har sigtet brødrene for.

Voldsparagrafferne har en maksimal straframme på 10 års fængsel, hvor paragraffen om manddrab har en straframme der går fra fem års fængsel til fængsel på livstid.