Den 28-årige mand blev dræbt ved en bålhytte i Nordskoven. Foto: Holger Larsen

Drabssag: Ældste bror – med ny advokat – giver samtykke til fortsat fængsling

Brødrene er sigtet for at have dræbt 28-årige Phillip Mbuji Johansen natten til tirsdag den 23. juni. Liget af offeret blev fundet ved en bålhytte i Nordskoven om morgenen, og senere samme dag blev brødrene anholdt.

Man kan maksimalt varetægtsfængsles i 28 dage ad gangen, og onsdag er der netop gået fire uger, siden de to brødre blev fremstillet i grundlovsforhør

RETTEN

Den ældste af de to drabssigtede brødre har frivilligt valgt at lade sin varetægtsfængsling blive forlænget med yderligere fire uger.

Derfor er det kun varetægtsfængslingen af den 23-årige lillebror, som en dommer onsdag formiddag skal tage stilling til.

Brødrene er sigtet for at have dræbt 28-årige Phillip Mbuji Johansen natten til tirsdag den 23. juni. Liget af offeret blev fundet ved en bålhytte i Nordskoven om morgenen, og senere samme dag blev brødrene anholdt.

Man kan maksimalt varetægtsfængsles i 28 dage ad gangen, og onsdag er der netop gået fire uger, siden de to brødre blev fremstillet i grundlovsforhør.

Storebroren, hvis fremtoning med hagekorstatovering og White Lives Matter-billede på Facebook har fået mange til at mistænke drabet for at være racistisk motiveret, har fået ny forsvarsadvokat, skriver Ekstra Bladet. Det er Århus-advokaten Peter Secher, der som beskikket forsvarer skal repræsentere den 25-årige bornholmer. Peter Secher har været forsvarsadvokat i flere store rockersager og har i nyhedsartikler udtalt sig som Hells Angels’ advokat.

Hidtil har storebroren været repræsenteret af Rikke Solberg Bruun, der har advokatkontor i Rønne og hele sagen igennem har undladt at udtale sig om, hvordan storebroren stiller sig til sigtelsen.

Lillebroren har fra starten erkendt at have begået grov vold ud fra straffelovens paragraf om “legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter”. Ved grundlovsforhøret forklarede hans daværende forsvarer, John Jørgensen, at han afhængigt af den endelige vurdering af dødsårsagen muligvis ville erkende sig skyldig i “vold med døden til følge”.

Også lillebroren har siden grundlovsforhøret valgt en prominent forsvarsadvokat, Asser Gregersen, som i begyndelsen af juni fremsatte en anmodning om navneforbud i sagen, hvilket dommeren valgte at efterleve.