Ny parkgolfbane er kommet godt fra start: Vi møder stor lokal opbakning

Ny parkgolfbane er kommet godt fra start: Vi møder stor lokal opbakning
Parret Steen og Nicole Frandsen har haft Parkgolf Bornholm i støbeskeen i to år. Den har kostet godt 500.000 kroner at lave, har man modtaget støtte fra LAG-Bornholm på 90.000 kroner, hvoraf resten er selvfinansieret. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 18. JUL 2020 • 16:39
Af:
marie-hofman
| ABONNENT
18. JUL 2020 • 16:39
Erhverv



Solen står allerede højt på himlen lørdag formiddag langs Røs kyststrækning. Temperaturen har sneget sig over 20 grader, og det betyder strandvejr for mange. En familie går dog rundt på den nyanlagte parkgolfbane Parkgolf Bornholm på Helligdomsvej.

– Et vejr som i dag oplever vi ikke mange turister. Det ideelle golfvejr er overskyet og uden blæst, siger Steen Frandsen, der sammen med sin kone Nicole åbnede banen 1.maj i år. Og selvom lørdagens formiddag ikke byder på mange gæster, er parret meget tilfreds med opstarten.

– Vi er kommet rigtig godt fra start. På de gode dage har vi haft 40 gæster igennem, siger Steen Frandsen, der vurderer, at banen i de seneste tre måneder har haft 1000 besøgende.

Bornholmske ambassadører

Parkgolf, der oprindeligt stammer fra Japan, kan beskrives som en slags light-udgave af golf. Og med kun syv parkgolfbaner i Danmark gælder det også udbrede kendskab til sporten, understreger Steen Frandsen. Derfor er man også fortrøstningsfuld om, at besøgene vil stige stødt de næste par år.

– Vi er i en opstartsfase, hvor det handler om at markedsføre. Dels at vi ligger her, men også hvad parkgolf er. Alle kender jo minigolf, så det er vanens magt, at mange nok vælger det. Men jeg tror på det her, og jeg kan se, at vi allerede er godt på vej, siger Steen Frandsen, der lige nu bruger halvdelen af sin omsætning på markedsføring.

Og her glæder det ham, at især mange bornholmere støtter op om den nye parkgolfbane.

– Vi har bornholmske gæster, der allerede har været her tre-fire gange - og dem satser vi virkelig på, både som gæster, men også som ambassadører for turisterne, siger Steen Frandsen, der understreger, at planen er helårsåbent i det omfang, vejret tillader.


En lang proces

Steen Frandsen arbejder til daglig som Falckredder, mens Nicole Frandsen er leder i hjemmeplejen. Med hjælp fra parrets fem børn deler de nu deres tid mellem arbejde og Parkgolf Bornholm, der ligger på parrets eget landsted.

Ideen om en parkgolfbane har været i støbeskeen i to år, og forud er gået en lang proces, hvor der blandt andet skulle søges byggetilladelser fra Kystdirektoratet, landzonetilladelser og meget andet.

– Jeg har en stak med 700 papirer, så det har virkelig været en omstændig proces, siger Steen Frandsen. Banen skulle have åbnet sidste sommer, men på grund af en indsigelse under høringsperioden blev projektet forsinket.

– Det er irriterende, for vi var klar til at åbne, så det har kostet et års omsætning. Til gengæld har der så været en masse andre ting som vi kunne arbejde på som blandt andet markedsføring, siger Steen Frandsen.

Og med en uforudset coronakrise kom en ekstra mængde arbejde oveni. Men det afskrækkede ikke parret fra at åbne.

– Det har betydet, at vi skulle udvikle et bookingsystem, så vi holder styr på, hvor mange der er på banen. Derudover skal alt sprittes af efter brug. Men for mig, der arbejder i sundhedsvæsenet, har det ikke været en fjern arbejdsgang, lyder den positive melding fra Steen Frandsen.

Han kigger nu håbefuldt ind i de næste sæsoner for ParkGolf Bornholm.

– Vi har sat en fire års smertegrænse, hvis ikke det kører – men det synes jeg allerede, det gør. Jeg tror på, at det her har manglet på Bornholm, siger Steen Frandsen.