Foreningen Sandvig har fået 20.000 kroner af Foreningen Wonderfestiwall. Pengene skal gå til næste års musikfestival i Sandvig. Privatfoto.

Wonder støtter Sandvig Musikfestival: Vi får råd til mere

I Foreningen Sandvig er der store smil i øjeblikket. Næste års musikfestival har nemlig fået et godt økonomisk boost af Foreningen Wonderfestiwall, der netop har uddelt deres overskud fra 2019.

Sandvig Musikfestival har fået 20.000 kroner, og formanden for Foreningen Sandvig, Rie Hansen, er glad for støtten fra Wonder-folkene.

– Vi er rigtig glade for, at vi har fået den støtte. At de har tænkt på os. Det er fantastisk, siger hun.

Ifølge Rie Hansen betyder de 20.000 kroner meget i foreningens festivalbudget.

– Det betyder rigtig meget, for konceptet med Sandvig Musikfestival er jo, at det så vidt muligt er gratis. At vi får de penge betyder, at vi kan vælge nogle bands, der måske koster lidt mere, end vi normalt har råd til, fortæller hun.

Først i 2021

Der bliver ingen musikfestival i Sandvig i år. Normalt løber det af stablen i uge 29, men som så mange andre arrangementer er festivallen også blevet ramt af coronasituationen.

– Det er jo et gratis arrangement, hvor der spilles koncerter flere forskellige steder i Sandvig. Vi måtte sande, at det ville vi ikke kunne styre, hvis vi samtidig skulle være sikre på at overholde de retningslinjer, der er. Men så går pengene fra Wonder til næste års musikfestival i stedet, siger Rie Hansen.

De sidste par år har musikfestivallen genereret underskud. Derfor er det også særligt kærkomment med økonomisk støtte til næste års musikfestival, fortæller Rie Hansen.

– Vi har haft underskud, fordi vi har haft nogle større navne, der kostede lidt mere, og fordi vi har været uheldige med vejret. Musikken er jo gratis, så det vi tjener penge på er salg af drikkevarer. Dem sælger man ikke så meget af, når vejret er dårligt, forklarer formanden.

Mere lokal musik

Næste omgang Sandvig Musikfestival afholdes i uge 29 i 2021. Ifølge Rie Hansen er programmet ikke fastlagt, men bliver nok inspireret af det program, de havde planlagt for i år.

– Vi var blevet enige om, at vi ville have mere af det lokale musik med i år. Jeg forestiller mig, at vi holder fast i den idé og bruger meget af programmet fra i år, hvis de musikere også kan være med næste år, siger hun.

Foreningen Wonderfestiwall har uddelt deres overskud fra 2019 på i alt 495.000 kroner til kulturen og amatøridrætten på Bornholm. I søndags kørte de rundt på øen og overraskede nogle af modtagerne, deriblandt Sandvig Musikfestival. Wonderfestiwall har siden 2013 uddelt foreningens overskud de år, hvor der har været et overskud at tage af. Næste år vil der ikke blive en uddeling, da Wonderfestiwall 2020 blev aflyst som følge af covid-19.

De har fået støtte af Wonder:

Foreningen Sandvig

Bornholms Sportsfiskerforening

Hammerodde Kajakklub

Trail Builders Bornholm

Nexø Rideklub

Aakirkeby Idrætsforening

Skolebladet på Campus Bornhom

Rønne Bears

Viking Esport

Rønne IK

Danske Baptisters Spejderkorps Rønne Kreds

GranitKidz

Vestermarie Spejderne

Familieplejen Bornholm

Handicap Tour de Bornholm

Musikforeningen NoName

ØstersøJazz

Aakirkeby Cross Klub

Dansk Skoleidræt kreds Bornholm

Bornholms Frivillige Samaritter

Knudsker IF

MyWayMovie

ASG

Badminton Bornholm

Trup Ting Tang

Hasle IF

Bål & Brand