Vejbod bestjålet: De skulle bare vide...

Vejbod bestjålet: De skulle bare vide...
Krogsholm Frugt ligger nær Rø Plantage. Her er der gårdbutik og en vejbod, hvor man kan købe forskellig frugt og grønt. I mandags blev vejboden tømt uden betaling. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 15. JUL 2020 • 11:22
| ABONNENT
15. JUL 2020 • 11:22
Tyveri 

Mandag aften gjorde Henrik og Brith Messerschmidt, der driver Krogsholm Frugt nær Rø Plantage, en ærgerlig opdagelse. Deres vejbod, hvorfra de sælger frugt og grønt, som de selv har dyrket, var blevet tømt, og der var ikke efterladt nogen penge for varerne. Brith Messerschmidt gik derfor ind og kiggede videooptagelserne fra deres videoovervågning igennem og kunne se, at to personer i en hvid varervogn havde været forbi og tømme boden.

– Det er ret frustrerende. De skulle bare vide, hvor mange timers arbejde, vi lægger i det her. Vi har prøvet det før, og vi har lavet alle mulige tiltag for, at det ikke skulle ske, men det gjorde det så alligevel, fortæller Brith Messerschmidt.


Et stort arbejde

I boden er der også en pengekasse, hvor kunder kan lægge kontanter, når de køber frugt og grønt. Den havde tyvene dog ikke været i.

– De har ikke taget kontanterne, men en masse varer. De tømte simpelthen boden. De har taget varer for over 200 kroner. Det kan lyde som peanuts, men der lægger meget arbejde bag. Og så er det det her med, at man bare tager det uden at betale. Det er sgu irriterende, siger Brith Messerschmidt.

Parret har skrevet om tyveriet på Krogsholmfrugts facebookside, hvor de beskriver tyvene som et midaldrende ægtepar i en "stor hvid kassebil". De overvejer nu, om det skal anmeldes til politiet.

– Vi overvejer det, og vi har nummerpladen på video. Men hvor meget kommer der lige ud af det? Nu har vi advaret andre på facebook, og så håber vi bare ikke, de kommer igen, siger Brith Messerschmidt.

Det er sket før

Hun fortæller, at de har oplevet tyverier fra vejboden før, men at det er første gang i år, at nogen har stjålet så store mængder.

– Normalt er det meget mindre, for eksempel en bakke jordbær, der bliver taget. Men vi har oplevet, at nogen tømmer boden før. Det gør da helt klart, at man overvejer, om det er besværet værd, når man tænker på alle de timer, der er brugt på at dyrke det og plukke det, siger Brith Messerschmidt.

Krogsholm Frugt er stiftet af Henrik og Brith Messerschmidt i 1992. De dyrker frugt og grønt uden brug af sprøjtemidler og producerer æblemost og marmelade, som de sælger fra deres gårdbutik og fra vejboden. Arbejdet på Krogsholm har de sidste mange år været deres primære erhverv.