Mikkel Pedersen håber at være tilbage på Bornholm med helikopteren i højsæsonen 2021, men kan til den tid ikke flyve fra kanaløen i Hasle. Arkivfoto: Holger Larsen

Omdiskuteret helikopter holder pause: Vi skal selvfølgelig lytte til dem, der brokker sig

Turisme

Skyfox Helikopteroplevelser har i 10 år tilbragt højsæsonen på Bornholm for at tilbyde rundvisninger, hvor mange turister og bornholmere har fået set øen fra luften. Men Skyfox kommer ikke i 2020.

– Vi mener ikke, at vi har udstyret til at beskytte kunderne ordentligt mod covid-19. Vi kan godt leve op til statens krav, men vi mener, at der skal mere til. Vi vil ikke risikere at stå som superspreder, hvis coronaen igen bryder ud, og vi holder derfor en pause i år. Det er selvfølgelig enormt ærgerligt for de mange mennesker, der har henvendt sig til os for at flyve på Bornholm, siger direktør og helikopterpilot Mikkel Pedersen fra Skyfox.

Skyfox havde planlagt, at der skulle flyves mandag ved Hammershus (Bornholms Tekniske Samling), tirsdag i Snogebæk, onsdag ingen flyvninger, torsdag Hasle og fredag Nexø.

Modvind i Hasle

Helikopteren kom imidlertid i modvind i Hasle, hvor man i flere år har fløjet fra kanaløen på Hasle Havn. Kommunalbestyrelsen vedtog med et sæt nye retningslinjer for havnene, at flyvningen fra Hasle Havn ikke længere kan lade sig gøre. Det skete selv om en debat og en underskriftsindsamling gav helikopteren en opbakning.

– Vi har haft mange henvendelser fra folk omkring Hasle, der gerne vil stille jord til rådighed for vores flyvninger, så vi skal nok komme til at flyve fra Hasle igen – det kan de glade mennesker fra Hasle være sikre på. Vi skal selvfølgelig lytte til dem, der brokker sig, men ikke lade os styre af dem, siger Mikkel Pedersen.

Hvad skal du lave i stedet for at flyve på Bornholm?

– Vi flyver ingen rundflyvninger noget sted i Danmark i år grundet covid-19, men vi kan godt flyve taxaflyvninger, da vi har mulighed for at spritte maskinen ordentligt af efter hver flyvning. Dette kan dog ikke lade sig gøre på Bornholm, da det ikke kan hænge sammen uden rundflyvningerne, hvor vi ikke har mulighed for at spritte hele maskinen af efter hver flyvning, siger Mikkel Pedersen.

Ferie på Bornholm

– Jeg glæder mig derfor til at holde ferie på Bornholm i år, selv om det bliver underligt, at jeg ikke skal se Bornholm fra oven med alle de mange glade besøgende og fastboende, siger Mikkel Pedersen.

– Jeg har en kandidat i musikvidenskab og en bachelor i matematik, og har derfor meget at give mig til, når jeg ikke flyver. Så vi kommer ikke til at kede os. Nu glæder jeg mig til at holde ferie på Bornholm med min familie og nyde alle de andre spændende tiltag, som øen byder på.

– Vi satser på at være tilbage i 2021, men som med covid-19 og beslutningerne i Hasle, så ved man aldrig, hvad fremtiden bringer, slutter Mikkel Pedersen.