Hvad byder efteråret og 2021 mon på?

Hvad byder efteråret og 2021 mon på?
Jens Koefoed. Arkivfoto: Berit Hvassum.
| ABONNENT | 15. JUL 2020 • 21:05
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
15. JUL 2020 • 21:05
Læserbrev 

Ligesom alle landets øvrige kommuner har regionskommunen på grund af coronakrisen kigget i skufferne og fremrykket opgaver, som blandt andet har været med til at holde gang i butikken hos lokale installatører. Det skal kommunen selvfølgelig have ros for, men det er vigtigt, at arbejdet ikke stopper her.

Coronakrisen vil trække lange spor med stigende ledighed og konkurser til efteråret og i 2021. Så nu hvor anlægsloftet er væk i 2020, og det er højere end normalt i 2021, samtidig med at regeringen har åbnet for låneadgang på lempede vilkår, vil jeg derfor opfordre regionskommunen til at se lidt længere frem og ind i 2021. Regionskommunen bør allerede nu tage stilling til, hvilke bygge- og renoveringsopgaver regionskommunen har, og hvordan de kan planlægges, så regionskommunen på bedste vis kan forebygge, at den lokale aktivitet og dermed også antallet af arbejdspladser og lærepladser pludselig går den forkerte vej.

Det er en oplagt chance for at få udført noget at det vedligeholdelse af kommunens bygninger, som har ventet i længere tid, og nye anlægsopgaver. Det vil være til gavn både for beskæftigelsen, brugerne af bygningerne og virksomhederne. På den måde kan vi vende coronakrisen til noget positivt, som vi alle sammen som borgere får glæde af.

Jens Koefoed, formand for Dansk Byggeri Bornholm