Nordskoven Camping skifter navn til Nordskovens til Rønne Strand Camping. Arkivfoto: Allan Rieck.

Minigolfbanen bliver fjernet

Med indførelsen af automatisk check-in på Rønne Strand Camping har det også været nødvendigt at fjerne minigolfbanen. Det skyldes, at man skulle bruge noget parkeringsareal, hvor kunderne kan parkere, mens de går ind og checker ind.

– Det tager jo lidt tid, så for at du ikke skal holde lige foran bommen, så alle andre biler ikke kan komme ind, så har vi lavet den parkeringsplads, så folk kan parkere der, imens de går ind og checker ind. Så derfor har minigolfbanen måtte lade livet. Den var også godt brugt, fortæller Kim Sørensen, der ikke er bekymret for, at kunderne ikke vil bryde sig om, at receptionen er afskaffet til fordel for en skærm, hvor man selv kan checke ind.

– Jeg har en fortid fra Bornholmstrafikken, hvor jeg har været med til at lave automatisk billettering i færgefarten, så jeg vidste jo godt, at det her er folk indstillet på at gøre. Det er også bemandingsfrit på Storebæltsbroen og mange andre steder, så folk er vant til det. Og tiden bliver mere og mere moden til, at det kan lade sig gøre, så jeg tænkte, at det er nok nu, at vi skal prøve det, siger campingejeren.

Tendensen går mod flere bemandsfri campingpladser

Kim Sørensen tror, at Rønne Strand Camping er den første campingplads på Bornholm, der laver automatisk check-in, men det er langt fra den første campingplads i Europa eller i Danmark, som forsøger sig med det.

– Fra udlandet kan vi jo se, at tendensen går mod, at der kommer flere og flere bemandingsfri campingpladser rundt omkring, og det er også begyndt at ske flere steder i Danmark, siger han og nævner Odder, Vadehavet og Sjælland, som områder, hvor der allerede nu findes automatisk check-in på campingpladser.

– Og tendensen skyldes, at man på en campingplads er nødt til at se på de omkostninger, der er, siger han.

Det er dog ikke muligt at have automatisk check-in på alle campingpladser, mener Kim Sørensen. Han ejer også campingpladsen i Hasle, og dér vil det ikke være muligt at indføre samme system.

– Inde på Rønne Strand Camping gør det ikke så meget, hvis du kommer til at stille din campingvogn fem meter forkert, for der er areal nok til at gøre det på, hvorimod dét ville være en katastrofe for os her i Hasle, fordi så ville du simpelthen tage den næste plads, siger han.

Campingpladsen er fortsat til salg

Navnet er denne sæson blevet ændret fra Nordskovens Camping til Rønne Strand Camping. Hvordan kan det være?

– Der ligger det bag, at det stort set kun er bornholmere, der ved, hvad Nordskoven er. Alle der rejser til Bornholm, også udlændinge, de ved godt, hvor Rønne ligger. Men de ved ikke, hvor Nordskoven er. Og så skulle man bruge energi på at forklare, hvor det ligger. Og så tænkte vi, at så lad os da kalde den Rønne Strand Camping, fordi så er folk ikke i tvivl om, hvor den ligger, siger Kim Sørensen og tilføjer:

– Og så bliver bycamping også bare mere og mere populært, ligesom folk jo også altid gerne vil ligge tæt på en strand. Og der vi jo heldige, at vi har Antoinette Strand lige ved siden af, siger Kim Sørensen, der desuden oplyser, at Rønne Strand Camping fortsat er til salg.

– Der har været et par stykker, der har været interesseret, og så må vi se, hvordan det går, og om den kan blive solgt efter sæsonen, siger han.