Millionstøtte skal sikre flere lærlinge

Millionstøtte skal sikre flere lærlinge
Foto: Business Center Bornholm.
| 13. JUL 2020 • 16:15
Af:
kasper-rasmussen

13. JUL 2020 • 16:15
For fa° unge vælger en faglært uddannelse, mener Business Center Bornholm, som er klar med millionstøtte med hjælp fra Nordea-fonden til projektet ”Faglært er fedt”, som skal udvikle nye metoder til at sikre femtidens faglærte arbejdskraft.

Det fremgår af en pressemeddelelse

Et korps af unge rollemodeller, besøg pa° virksomheder, garanti for praktikpladser, uddannelse af lærlinge- ansvarlige samt ma°lrettet support og værktøjer til virksomhederne: Det er nogle af de konkrete ideer, der skal være med til at sikre, at flere unge vælger den faglige vej, og at de rent faktisk fuldfører deres uddannelse.

Business Center Bornholm har sammen med Bornholms Regionskommune og de bornholmske virksomheder derfor taget initiativ til projektet.

I første omgang er projektet et pilotprojekt pa° Bornholm. Initiativerne og resultaterne vil løbende blive dokumenteret, sa° de senere kan udbredes og anvendes i resten af Danmark.

Nordea-fonden støtter projektet med 1.915.000 kroner, Bornholms Regionskommune med 1.800.000 kroner og Sparekassen Bornholms Fond med 300.000 kroner over en trea°rig periode.

– De virksomheder, som jeg taler med fortæller, at det bliver sværere og sværere at finde den faglærte arbejdskraft, de har brug for, og alle prognoser viser desværre, at det bliver sværere fremover. Sa° vi er utroligt glade for dette vigtige arbejde med at sikre fremtidens arbejdskraft pa° ba°de bornholmske og danske virksomheder, siger Bornholms borgmester Winni Grosbøll i pressemeddelsen.