Blå Kors holdt i sidste uge “berlinerfest” hjemme projektleder Kasper Thorskov i Byledsgade, Rønne, hvor børn og voksne spiste berlinere og hyggede sig. Foto: Kasper Thorskov

Sommerferiehjælp til udsatte børn og unge

Børn og unge, som har haft det svært under coronakrisen, skal opleve et pusterum og et fællesskab sammen med andre i sommerferien. Derfor har organisationer som den sociale hjælpeorganisation Blå Kors fået penge til at lave opsøgende arbejde og skabe aktiviteter for udsatte børn og unge på blandt andet Bornholm.

Blå Kors er således en blandt flere organisationer, der har fået tildelt 1,1 millioner kroner som en del af Folketingets sommerferiepakke til at lave opsøgende arbejde og arrangementer for udsatte børn og unge i løbet af juli og august.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse, som fortsætter:

I sidste uge blev der blandt andet afholdt “berlinerfest”, hvor børn og voksne spiste berlinere og hyggede sig.

Efter måneder med isolation under coronakrisen har mange børn og unge ekstra meget brug for et pusterum i sommerferien, og Blå Kors har på Bornholm ansat Henrik Nygaard Andersen og Kasper Thorskov som projektledere til at hjælpe familierne med at finde rundt i de mange aktivitetstilbud i sommerferien i samarbejde med kommune, boligforeninger og det lokale foreningsliv.

– Det handler om at lave nogle gode sommeroplevelser for udsatte børn. Børn, som måske ikke skal så meget i deres sommerferie, siger Kasper Thorskov i pressemeddelelsen.

Blå Kors driver Barnets Blå Hus i Rønne,som er et støtte- og behandlingstilbud til børn fra hjem med alkohol- og stofmisbrug, og Familienetværket Rønne i partnerskab med Rønne Vineyard, som er et kristent, socialt fællesskab for familier. Det er blandt andet familierne, som er tilknyttet de to tilbud, projektlederne er i kontakt med.

Familienetværket Rønne har kontakt til flere end 100 familier gennem dets årlige julehjælpsuddeling.

– Det er ud fra det netværk, hvor folk snakker sammen på kryds og tværs, vi kommer i kontakt med familierne. Alle ved, hvem hinanden er. Afstanden mellem folk er ikke så stor her på øen, forklarer Kasper Thorskov.

Sammen med boligforeningen Bo42 har Barnets Blå Hus blandt andet afholdt en legedag. Derudover kan man hver tirsdag komme og høre mere om aktiviteter i 20’eren på Gartnervangen 20 i Rønne.

Fællesskaber for børn

Målet er at få børnene med i fællesskaber, hvor de får mulighed for at få nye oplevelser og venskaber. Samtidig arrangerer Blå Kors også selv aktiviteter og udflugter gennem Barnets Blå Hus og familienetværket.

– Jeg håber, børnene på Bornholm får afprøvet nogle af de spændende aktiviteter, der er planlagt i år. Måske får de øjnene op for en ny hobby eller danner nye venskaber. Jeg tror også på, at dette sommerprojekt kan åbne for fremtidige samarbejder mellem kommunen, organisationer og lokale ildsjæle, siger Henrik Nygaard Andersen i pressemeddelelsen.

Indtil videre er der blandt andet arrangeret en udflugt til Brændesgårdshaven, havefest, snobrødsbagning og leg i hoppeborg.

– Vores helt klare håb er, at det ikke kun handler om at skabe noget i juli og august, men at vi kommer i kontakt med familier, som har lyst til at være en del af familienetværket, siger Kasper Thorskov.

Familier er velkomne til at kontakte Blå Kors, hvis de har brug for hjælp til at finde sommerferieaktiviteter.