Râzapâz er blæst bagover den første sæson: Vi mangler personale

Râzapâz er blæst bagover den første sæson: Vi mangler personale
Patrick Hült. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 12. JUL 2020 • 14:15
Af:
marie-hofman
| ABONNENT
12. JUL 2020 • 14:15
– Det har virkelig taget os med storm, og så tror jeg også, at jeg har sagt det pænt, griner Patrcik Hült, ejer af vinbaren Râzapâz på Laksetorvet i Rønne.

Meldingen falder midt i en sæson, hvor det er væltet ind med danske turister ovenpå coronakrisen.

Og for Patrick Hült, der åbnede sin vinbar tilbage i februar, har denne sæson budt på langt flere turister end forventet. Han står derfor nu også og mangler personale til at matche travlheden.

– Da det for et par uger siden begyndte at vælte ind, kunne jeg mærke, at vi ikke havde nok faglært personale. Jeg vil vurdere, at vi mangler et par tjenere og et par kokke. Det lyder jo ikke af meget, men for en lille biks som os, så kan det mærkes - så vi lapper med alt, hvad vi kan få, siger Patrick Hült.

Han har nu i højsæsonen forsøgt at skære konceptet en smule til, men det er også en svær øvelse, når der skal penge i kassen, understreger han.

– Vi står jo også over for at skulle banke den opsparing op, som vi fik tømt under coronakrisen. Samtidig vil vi gerne ramme den kvalitet, vi stræber efter - men det bliver bare noget andet de her tre måneder, siger Patrick Hült.

Et problem over hele øen

Tidligere på året blev Patrick Hülts Râzapâz en del af den lokale erhvervsmand Michael Møllers nyerhvervede restauranttrio, der også inkluderer Gudhjem Mølle og Højers Iscafé i Allinge. Patrick Hült er inde over alle restauranter og her viser samme billede sig.

– Vi løber stærkt alle steder, så vi har endnu ikke nået at tilpasse os sæsonen, siger Patrick Hült, der også mærker samme frustration i sin omgangskreds af bornholmske restauratører.

– Alle restauranter mangler personale - jeg kender ikke nogle, der ikke prøver at kalde med arme og ben. Lige nu står mange tjenere og kokke at de kan vælge og vrage. Og så vælger de jo ofte noget der er tættere på deres bopæl, så vi oplever også mange, der bakker ud, når de har fundet noget tættere på, siger Patrick Hült.