– Jeg vil gerne give noget igen af det, jeg selv har fået igennem idrætten, siger Hans Christian Pedersen, ny formand for Hasle Idrætsforening. Foto: Berit Hvassum

Klubbens nye boss vil have flere afdelinger: Vi skal kunne tilbyde sport til alle

– Jeg skal til kroket i aften, siger Hans Christian Pedersen, da vi mødes i Hasle Idrætsforenings klubhus.
– Jeg skal rundt og lære afdelingerne og deres medlemmer at kende, tilføjer han.
Der er ni afdelinger, og står det til Hans Christian Pedersen bliver det til flere endnu, for han ser gerne, at idrætsforeningen vokser med nye tilbud til hasleborgerne.

HASLE

– Jeg skal til kroket i aften, siger Hans Christian Pedersen, da vi mødes i Hasle Idrætsforenings klubhus.

– Jeg skal rundt og lære afdelingerne og deres medlemmer at kende, tilføjer han.

Der er ni afdelinger, og står det til Hans Christian Pedersen bliver det til flere endnu, for han ser gerne, at idrætsforeningen vokser med nye tilbud til hasleborgerne. Og måske skal der etableres nye årgangshold i enkelte sportsgrene til de store elever, som byens skole får tilbage med genetableringen af overbygningen med 7.-9. klasse. Det skal ikke være nødvendigt for de unge at tage til Rønne for at dyrke sport, mener han.

Hans Christian Pedersen – eller bare HC, som han kort og godt kaldes – er den nye formand for Hasle IF.

– En vision for foreningen er, at vi skal kunne tilbyde sport til alle i Hasle og omegn, der ønsker det. Derfor kan nye idrætsgrene komme på tale. På generalforsamlingen kom der forslag om folkedans, der er blevet snakket om e-sport og om billard. Der er nævnt flere tiltag, som vi skal arbejde seriøst med. Vi skal forsøge at finde muligheder, siger HC.

Den nye formand bebuder, at alle afdelinger skal involveres i, hvordan man tiltrækker flere medlemmer, bliver mere synlige og attraktive.

Frivillige ønskes

Den nye formand bladrer frem til en dosmerseddel i ringbindet:

– Jeg prøver at delegere nogle ting ud, for ellers kan jeg ikke følge med. Det er er alt fra børneattester, ajourføring af hjemmeside, udskiftning af indmad på hjertestarteren, renovering af klubhuset, søge puljer, e-sport med videre…

Blandt de store opgaver i Hasle IF er – som i mange andre foreninger – rekrutteringen af frivillige. Måske ikke så meget til at hjælpe med enkeltstående opgaver som Sildefesten, for det går meget godt, men til at være med til som ledere at tage det lange, seje træk.

– Vi skal være bedre til at “sælge” træner- og ledertjansen og fortælle, hvor givende det er at have en aktiv rolle i en idrætsforening. Jeg er sikker på, at der går en del mennesker rundt, som gerne vil hjælpe, men de ved ikke, hvor de skal henvende sig, og ingen kommer og spørger dem. Jeg mener, at jeg kan komme med nogen ideer til, hvordan vi får fat i de mennesker. Man kan for eksempel gå rundt med en T-shirt – “Jeg er frivillig i Hasle IF – vil du være med på holdet?”. Man kan henvende sig til dem, man mener naturligt kan træde ind og have en lederrolle.

Det sociale skal tilbage

HC Pedersen håber også i højere grad at få det sociale aspekt tilbage i idrætsforeningen:

– Der skal være plads til hygge. Jeg føler, at alt det sociale har været nedadgående. Tidligere mødtes man meget mere og blev “hængende” efter kampen. Jeg spiller 60+ bordtennis. Vi spiller lidt, får en kop kaffe, og snakken går, så spiller vi lidt og sidder og snakker lidt igen, inden vi tager hjem. Vi har det sociale samvær, som vi var vant til, da vi var ungdomsspillere. Et samvær, som jeg håber vi kan få tilbage til nutidens unge og vore idrætsudøvere generelt.

– Jeg har ikke den forkromede løsning på, hvordan vi får det sociale tilbage. Men et eller andet kan vi gøre. Vi skal have tid til at være sammen. Vores medlemmer skal have det sjovt og være glade for at dyrke idræt i Hasle, mener HC Pedersen.

 

 

505

Hasle Idrætsforening havde ved årsskiftet 505 medlemmer, fordelt på ni afdelinger:

Badminton, bordtennis, fodbold, gymnastik, five-a-side håndbold, petanque, kroket, volleyball og floorball.