Fiskeekspressen er landet. Foto: Klaus Holsting

Fiskeekspressen er landet

Smilene var brede, da Bornholms Sportsfiskeriforening lørdag fik overrakt den såkaldte Fiskeekspressen, en trailer med fiskegrej, der skal styrke lystfiskeriet på Bornholm.

Det skete ved Åremyre-søen i Almindingen, hvor også miljøminister Lea Wermelin (S) og Hans Nielsen, næstformand i Danmarks Sportfiskerforbund var mødt op.

NATUR

Smilene var brede, da Bornholms Sportsfiskeriforening lørdag fik overrakt den såkaldte Fiskeekspressen, en trailer med fiskegrej, der skal styrke lystfiskeriet på Bornholm.

Det skete ved Åremyre-søen i Almindingen, hvor også miljøminister Lea Wermelin (S) og Hans Nielsen, næstformand i Danmarks Sportfiskerforbund var mødt op.

– Vi havde aldrig som forening fået råd til det her selv, og det betyder virkelig meget, at vi nu kan udbrede sportsfiskeriet på Bornholm med noget ordentligt udstyr, siger Simon Rømer, formand for Bornholms Sportsfiskerforening.

Fiskeekspressen er et led i regeringens sommerpakke, der skal styrke sommerferien i Danmark under coronakrisen. Her har man valgt at overrække 10 trailere med nyt udstyr af fiskegrej til en række lokale lystfiskeriforeninger rundt omkring i landet. Hensigten er at undersøge, om muligheden for at låne gratis udstyr og få vejledning til fiskeri kan styrke lystfiskeriet. For det er vigtigt at styrke danske naturoplevelser denne sommer – og især med børnefamilier for øje, understreger miljøminister Lea Wermelin (S).

– Under coronakrisen har vi kunnet se, at danskerne valfarter ud i naturen. Det er en god mulighed for at komme ud og få skuldrene lidt ned og få nogle sjove oplevelser. Derfor har vi valgt at støtte op om de aktiviteter, man kan lave, som for eksempel fiskeri. Vi håber, at det kan styrke børns oplevelser, så der forhåbentlig kommer en lille ny lystfiskergeneration, siger Lea Wermelin.

Miljøminister Lea Wermelin var med til at overrække Fiskeekspressen ved Åremyre. Foto: Klaus Holsting

Flere unge vil fiske

Fiskeekspressen på Bornholm var det første arrangement af sin slags, og Hans Nielsen, næstformand i Danmarks Sportsfiskeriforbund, havde kørt traileren hertil fra Vejle.

I forrige uge blev Fiskeekspressen præsenteret for fødevareminister Mogens Jensen (S), der i samarbejde med Danmarks Sportsfiskeriforbund har udviklet konceptet.

Og det glædede nu Hans Nielsen at kunne indvie den første trailer på Bornholm.

– Bornholm har jo en helt unik natur, og især området her omkring Åremyre er helt ideelt til skønne fiskeoplevelser – her under corona har det været det, som vi ville styrke, siger Hans Nielsen.

Han understreger også, at det har været vigtigt for konceptet at inkludere udstyr til alle aldre. Derfor indeholder traileren også både grej og waders i alt fra størrelse 35 til 47. Og det glæder lokalformand Simon Rømer.

– Vi mærker en stigende interesse – også fra de helt unge, hvor vi efter corona arrangerede juniorture, der var helt fyldt op. Vi har mange unge knægte, der godt kan lide at komme ud og fiske, og det glæder os, at vi nu også kan tage os af de unge med noget ordentligt udstyr og lære dem, hvad fiskeri går ud på – men også lære dem om naturen, siger Simon Rømer.

 

Fiskeekspressen

Fiskeekspressen – lystfiskeri for alle er et treårigt forsøgsprojekt, der indgår i regeringens sommerferiepakke ”Sommer i Danmark”.

Traileren indeholder blandt andet 20 komplette fiskesæt med hjul/stang, endegrej til put and take, søfiskeri, åfiskeri , havnefiskeri og kystfiskeri, waders og insektsigter til at udforske dyrelivet på bunden.

Bornholms Sportfiskerforening vil de næste tre år blive tildelt penge til at tilkøbe udstyr til traileren, så den passer til de bornholmske fiskeforhold.

Efter den treårige forsøgsperiode overtager lokalforeningerne selv traileren.

Udstyr kan lejes på sportsfiskeren.dk eller ved at kontakte Bornholms Sportsfiskerforening.