Bastian Thisen bor til daglig i Sandvig og har netop færdiggjort 9. klasse på Kongesskærskolen. Foto: Marie Hofman

Bastian serverer flæskestegssandwich

 

Bornholms Tidende sætter i en sommerserie fokus på de mennesker, der arbejder i turistbranchen. I dag besøger vi madmoden “Det Griser”, hvor Bastian Thisen er sæsonarbejder.

 

 

FERIE

– Vi kan godt mærke, at der er ekstra pres på i år. Alle vil til Bornholm, fordi de ikke kan komme ud og rejse.

Sådan siger Bastian Thisen på 15 år, der har fået sin ilddåb som sæsonarbejder i madboden ‘Det Griser’ på Allinge Havn.

Her langer han flæskestegssandwich og gourmethotdogs over disken til sultne turister.

– Jeg søgte jobbet her sidste år, hvor jeg nåede at arbejde i to uger. Sidste år havde vi bolcheværksted i lokalerne, så man kan sige, at det er mit første år som rigtig sæsonarbejder, siger han.

Bastian Thisen bor til daglig i Sandvig og har netop færdiggjort 9. klasse på Kongesskærskolen. Efter sommerferien skal han starte på efterskole, så det er dejligt at bruge sommeren til at spare lidt penge op.

– Planen er bare at arbejde igennem de næste to måneder, så har jeg kan tjene en masse penge til mit år på efterskole, siger Bastian Thisen.

Alle vennerne gør det samme

Og selvom at det meste af hans sommerferie skal gå med arbejde, gør det ikke så meget, for de fleste af Bastian Thisens venner gør det samme.

– Hele min klasse fra skolen arbejder om sommeren. Det er jo, hvad man gør på Bornholm – arbejder, når der er mennesker.

Og Bastian Thisen nyder sin arbejdsplads, hvor han også arbejder sammen med mange på sin egen alder.

– Vejret er jo lidt svingende, og når det regner eller er meget varmt, ser vi ikke mange her i madboden. Så er der tid til at stå og hyggesnakke lidt, og det er dejligt, fordi bølgerne godt kan gå højt, og man kan blive irriteret på hinanden, når vi har travlt, siger Bastian Thisen.