Thor Backhausen, Michael Friis og resten af den faste kvintet byder på bossa, swing, jazz og hygge på Svanekegaarden. Arkivfoto: Allan Rieck

Guide til din weekend: Bossa, standup og nordisk kunst

Ifølge vejrprofeterne vil det kommende weekendvejr ikke byde på sommer, som vi kender det. Temperaturer vil svinge omkring 17 grader, men udsigten lover tørt både lørdag og søndag. Så der er rig mulighed for at nyde en række arrangementer både i det fri og inden døre de kommende dage. Her er fem bud på, hvordan du kan forsøde weekenden.

GUIDE

Ifølge vejrprofeterne vil det kommende weekendvejr ikke byde på sommer, som vi kender det. Temperaturer vil svinge omkring 17 grader, men udsigten lover tørt både lørdag og søndag. Så der er rig mulighed for at nyde en række arrangementer både i det fri og inden døre de kommende dage. Her er fem bud på, hvordan du kan forsøde weekenden.

1. Hør musik under åben himmel

Weekenden byder på en række koncerter under åbne himmelstrøg. Oplev blandt andet countrybandet Gigi, Rask og Taube på Kabyssen på Hasle Havn lørdag klokken 19.30. Søndag er der Have Jazz på Svanekegaarden, hvor den faste kvintet med Thor Backhausen, Michael Friis, Henrik Salinas, Lars Juul og Mette Absalon stå for en eftermiddag med bossa, swing, jazz og hygge. Arrangementet starter kl. 15.30.

Søndag aften kan også opleves jazz på Grønbechs Gård, når gruppen Borsalino Jazz spiller op i gården ved Grønbechs Gård. Arrangementet løber fra 18 til 20.

2. Oplev standup på Pennyllan-bryggeriet

Få gang i lattermusklerne, når standupperne Brian Mørk, Anders Fjeldsted og Pelle Lundberg optræder på Penyllan-bryggeriet i Tejn. Det sker lørdag aften kl. 18 til 21. Showet inkluderer en optræden med de tre komikere og en efterfølgende optagelse af Brian Mørk show podcast – det simulerede talk-show, hvor gæsterne vil kunne bestemme, hvilke karakterer komikerne skal spille.

3. Chill på Store Torv i Rønne

Kom i loungestemning lørdag aften, hvor musikarrangøren Dance Vibration inviterer til pop-up eventet ‘Summer Chill’ på Store Torv i Rønne. Det sker lørdag klokken 19 til 21, hvor en række DJ’s og elektroniske artister, vil sørge for gode vibrationer og sommerstemning.

4. Oplev nordiske kusntnere i Sandvig

Lørdag kan du opleve kunstnere fra en række nordiske lande, når Galleri Blæst inviterer til pop up-galleri i Rådstuen i Sandvig.

Her vil være udstilling og salg af billedkunst og keramik fra blandt andre danske, grøndlanske og svenske kunstnere. Pop up vil vare fra klokken 14 til 20.

5. Hør Artist Talk på Grønbechs Gård

Søndag kan du høre tekstilformgiver Timmi Kromann i en snak om sin nye udstilling Influxus, der blandt andet involverer materialer som legoklodser, mursten og uldgarn.

Udstillingen er skabt i samarbejde med Timmi Kromanns datter, designeren Josefine Krabbe Munck. De to kunstnere har i udstillingen gået på opdagelse i et samarbejde som både professionelle partnere og mor og datter. Processen blev styret af tre ord og dermed tre temaer: kontakt, forbindelse og relation, der er konkretiseret i kunstværkerne. Arrangementet foregår i Det Sorte Galleri på Grønbechs Gård søndag fra klokken 15 til 17.