Kristian Barslund. Arkivfoto: Berit Hvassum

Barslund med sit næststørste overskud: Jeg er meget tilfreds

Rejekoncernen Ocean Prawns, der har hovedsæde i Nexø, kom ud af 2019 med sit næstbedste resultat nogensinde.

Overskuddet lød på 125 millioner kroner før skat. Det er en forbedring på 34 millioner kroner i forhold til i 2018. Det oplyser Ocean Prawns i en pressemeddelelse. Efter skat lyder resultatet på 84,5 millioner kroner.

– Jeg er meget tilfreds med resultatet, da 2019 har været et udfordrende år grundet faldende kvoter, siger selskabets stifter Kristian Barslund Jensen ifølge pressemeddelelsen.

– Mine medarbejdere til vands og på land har trukket et stort læs, og vores viden og erfaring inden for rejefiskeri har igen været vores force. Til forskel fra sidste år har aktiemarkedet haft en positiv indvirkning i 2019, forklarer fiskeskipperen.

Forventningerne til 2020 er usikre på grund af usikkerhed om kvoter og covid-19’s påvirkning af rejemarkedet. Koncernens ledelse forventer dog fortsat et positivt resultat i 2020, lyder det fra Ocean Prawns.

Rejer i Nordatlanten

Ocean Prawns’ hovedaktivitet er rejefiskeri, hvor der årligt fanges omkring 20.000 ton koldtvandsrejer og hellefisk i Nordatlanten. Det gør Ocean Prawns til en af verdens største leverandører af MSC-mærkede rejer og hellefisk, oplyser koncernen.

Fiskeriet foregår gennem tilknyttede virksomheder og partnerskaber i Canada, Island, EU og Danmark.

Koncernens øvrige væsentlige aktiviteter består af finansielle investeringer samt investeringer i lokale bornholmske virksomheder.

På Bornholm beskæftiger tilknyttede og associerede virksomheder 250 personer hos blandt andet Fugato, Inhouse Bornholm, Svaneke Bryghus, Bornholms Mosteri, Bornholms Ismejeri, Høstet, Vinøst og Jens Møller Gudhjem.

Globalt er mere end 730 personer beskæftiget via Ocean Prawns-gruppen, oplyser koncernen.