Marathon on the Rocks bevæger sig fra Gudhjem til Skovly. Arkivfoto: Berit Hvassum

Arrangører bag maraton på den kinesiske mur kommer til Bornholm: Nyt løb skal tiltrække motionister fra hele verden

Marathon on the Rocks hedder den maraton, som Albatros Adventure Marathons i et samarbejde med Viking Atletik har sat i kalenderen allerede i år.

Løbet afvikles den 12. september og går langs kysten fra Gudhjem til Skovly nord for Rønne.

Idémand bag løbet er Albatros Travels stifter og ejer Søren Rasmussen, der har opholdt sig på Bornholm siden coronakrisens start.

– Jeg har løbet fra Hasle til Vang og retur i mange år og gået mange ture på Slotsengen, Hammerknuden og fra Helligdomsklipperne til Gudhjem, så ruten langs redningsstien ligger jo lige i forlængelse af vores andre adventure-marathons, siger Søren Rasmussen, der i mange år har haft ferielejlighed i Hasle og kender øen godt.

Albatros Adventure Marathon er kendt for sine maratonløb på unikke steder ude i verden. Bedst kendt er selskabet nok for at have startet Great Wall Marathon på den kinesiske mur. I det første løb tilbage i 1999 deltog 300 danskere i løbet i Kina, men siden har det vokset sig større og større og trækker nu hvert år mellem 2.000 og 2.500 løbere.

ADVENTURELØB

Marathon on the Rocks hedder den maraton, som Albatros Adventure Marathons i et samarbejde med Viking Atletik har sat i kalenderen allerede i år.

Løbet afvikles den 12. september og går langs kysten fra Gudhjem til Skovly nord for Rønne.

Idemand bag løbet er Albatros Travels stifter og ejer Søren Rasmussen, der har opholdt sig på Bornholm siden coronakrisens start.

– Jeg har løbet fra Hasle til Vang og retur i mange år og gået mange ture på Slotsengen, Hammerknuden, og fra Helligdomsklipperne til Gudhjem, så ruten langs redningsstien ligger jo lige i forlængelse af vores andre adventure marathons, siger Søren Rasmussen, der i mange år har haft ferielejlighed i Hasle og kender øen godt.

Albatros Adventure Marathon er kendt for sine maratonløb på unikke steder ude i verden, bedst kendt er selskabet for at have startet Great Wall Marathon på den kinesiske mur.

I det første løb tilbage i 1999 deltog 300 danskere i løbet i Kina, siden har løbet vokset sig større og større og trækker hvert år mellem 2.000 og 2.500 løbere, og derfor kan det nye maratonløb på langt sigt også gå hen og blive rigtig stort.

– Vi kigger altid efter vanskelige ruter, der ikke indbyder til spurt, men til gengæld er så smukke, at de bærer løberen igennem. Landskaber bliver man høj af, og her kan Bornholm sandelig godt være med. Selvom det kan være vanskeligt at sammenligne højest forskellige landskaber, er denne rute helt i topklasse, der er simpelthen ikke mange kedelige meter, siger Søren Rasmussen.

– Selvom vores maratons er hårde, måske verdens hårdeste, er de ikke tilrettelagt for eliteløbere, men for bredden, folk der gerne vil have deres motion med på ferie, men også opleve noget nyt og nyde ferien. Vi laver først og fremmest ferierejser, hvor hele familien kan være med. I reglen udvikler vi også et “fun run” for familiens ikke-løbere, som kan få en ekstra oplevelse, måske blive introduceret til løb.

Planen lægges for ruten rundt i Vang Stenbrud. På billedet ses Rune Nortoft, Bo Eriksen & Lars Fyhr. Foto: Søren Rasmussen

Flere løbere til øens løb

Great Wall Marathon har i årenes løb haft deltagere fra 65 forskellige lande, og i det perspektiv er det nye løb måske også interessant for løbets samarbejdspartner, Viking Atletik.

– Vi er jo hyret ind til opgaven og løser det, vi er blevet bedt om. Vi står for tidtagningen, vi har et par serviceposter og også nogle transportopgaver, men hvis løbet kan være med til at styrke Bornholm som løbeø, så kan man jo håbe på, at det giver endnu flere deltagere til de øvrige løb, vi har på øen, siger Claus Clausen, formand for Viking Atletik.

For Søren Rasmusssen er løbet i år en test, men håbet er, at løbet kan vokse i de kommende år og blive lige så stort som nogle af de andre løb, Albatros Adventure Marathon står for.

– Ruten er naturligvis vigtig, men det er også vigtigt at finde en destination, som løberne og deres familier finder spændende og gider bruge deres ferie på. Bornholm har det hele, men det er naturligvis en udfordring at få det fortalt ude i verden, hvor de fleste næppe nogensinde har hørt om solskinsøen i det baltiske hav. Så vores opgave er at formidle budskabet om Bornholms pragtfulde historie, natur, kultur og rekreative muligheder, siger Søren Rasmussen.

Udover maratonruten kommer løbet også til at rumme en halvmaraton, der starter ved Hammershus. Begge løb slutter ved Skovly i Blykobbe Plantage.

Forsamlingsforbudet tillader pt. 100 personer, så det vil være begrænsningen i årets løb i de to starter.

Allerede på første tilmeldingsdagen er deltagere fra Tyskland, Holland og Spanien samt Danmark tilmeldt løbet.