Marco Glimberg bruger sommerferien på at arbejde som pizzabager på Hasle Camping. Foto: Jens-Erik Larsen

Marco er pizzabager i Hasle

Bornholms Tidende sætter i en sommerserie fokus på de mennesker, der arbejder i turistbranchen. Første stop er Hasle Camping hos pizzabageren Marco Glimberg.

 

Bornholms Tidende sætter i en sommerserie fokus på de mennesker, der arbejder i turistbranchen. Første stop er Hasle Camping hos pizzabageren Marco Glimberg.

 

 

FERIE

– Det kan godt være hårdt. Men jeg har gode kolleger og er glad for det, jeg laver. Jeg arbejder en del, men der er også fritid til at mødes med venner, der også er herovre i sommer.

Det siger Marco Glimberg, 20 år, pizzabager på Hasle Camping i sommer. Campingpladsen er fyldt og lidt til, så der bliver langet nogle pizzaer over disken i disse dage i pladsens café og pizzeria, hvor man også sælger som take-away.

– Vi er nået til det tidspunkt, hvor der ikke er noget, der hedder weekend. Nu er der bare fuld tryk på. Det er fantastisk at møde en masse mennesker og give en god service, siger Marco Glimberg, der også kan genkende nogle af pladsens faste gæster, når de kigger ind.

Marco er nemlig i gang med sin femte sæson som sommerjobber på campingpladsen:

– Jeg startede som opvasker i de første to år, derefter var jeg i kiosken. Nu er jeg primært pizzabager, hvilket passer mig fint, for jeg har også været pizzabager i en restaurant, da jeg tog et sabbatår. Jeg “smækker” pizzaerne sammen og passer ovnene. Men i løbet af dagen er jeg også alt-mulig-mand efter behov, fortæller Marco Glimberg.

Læser nanoscience

Marco er haslehorra, og læsere af sportssiderne vil måske huske navnet i forbindelse med bordtennisreportager.

– Mine forældre bor lige heroppe, så jeg bor hos dem, når jeg er hjemme, siger han.

Marco Glimberg holder sommerferie efter det første år på Københavns Universitet, hvor han læser nanoscience (et tværfagligt studie, hvor man arbejder med fysik, kemi og biologi på nanoskala. Uddannelsen kan føre til job i for eksempel medicinal- og elektronikvirksomheder).

– Jeg har ikke haft noget studiejob, så det her job giver mig mulighed at brænde nogle timer af i sommer og lave en opsparing til, at jeg kan klare mig igennem året, siger Marco Glimberg, der arbejder på Hasle Camping i to en halv måned denne sommer.

Er der mange af dine kammerater, der gør ligesom dig?

– Vi er en gymnasiegruppe på 10 drenge, hvor vi er fem-seks stykker, der er tilbage på Bornholm for at arbejde i sommer. Der er et par stykker på færgen, og så er der nogle rundt omkring på hotellerne, fortæller Marco Glimberg.

 

 

Sandkås og Hasle

Hasle Campings pizzaer har lokale by- og stednavne.

– Den mest populære pizza hos ungdommen er Sandkås med kebab, salat og dressing. Det er altid en sikker vinder. Men jeg sælger også mange Hasle – med kylling, bacon, karry, peanuts og ananas, fortæller Marco Glimberg.