Henning Westh.

Dødsfald: Han var brandmester i Danmark og Grønland

DØDSFALD

“Hele Danmarks brandmester” stod der i en artikel for godt 30 år siden om Henning Westh, der var lufthavnsforvalter og brandchef i Rønne Lufthavn (i dag Bornholms Lufthavn).

Henning Westh døde forleden, 84 år, efter en lang karriere, hvor han arbejdede med brand- og redningstjeneste i lufthavne. Han underviste både for Statens Lufthavnsvæsen, det grønlandske hjemmestyre og på Færøerne.

Henning Westh var oprindelig fra Svaneke. Han sejlede på langfart i nogle år, men drømmen var at blive brandmand. Drømmen blev til virkelighed, da han fik job i Rønne Lufthavn. Da han stoppede her efter 38 år, fik han tilbudt job som leder af branduddannelsen i Grønland. Her uddannede han alle brand- og redningsfolk i lufthavnene i 10-12 år. Henning Westh satte sig et så klart aftryk, at han fik opkaldt en redningsbåd efter sig, fortæller datteren Pia Westh.

– Far var meget kontaktsøgende og videbegærlig, han var til fest, farver og rejser, og han hørte jazzmusik. Der skulle ske noget. Han købte et hus i Grækenland og vekslede mellem at være i Grønland, på Bornholm og i Grækenland. Han nåede en sidste tur til Grækenland i oktober 2018. Han fik Alzheimers sygdom og boede i det sidste halvandet år på Plejecenter Snorrebakken, hvor han vist var et frisk pust, siger Pia Westh.

Henning Westh efterlader sig fire børn med familier.