'Vi er superglade for at være i gang igen'

'Vi er superglade for at være i gang igen'
Der er igen fuldt gang på vipperne i Gudhjem Svømmehal. Foto: Klaus Holsting
| ABONNENT | 7. JUL 2020 • 11:29
| ABONNENT
7. JUL 2020 • 11:29
SVØMNING

Gudhjem Svømmehal har været åben i godt to uger efter en lang coronanedlukning. Nu er der igen mulighed for at svømme sine baner, genoptræne den dårlige ryg og øve udspringstricks fra vipperne.

Det passer formanden for Fonden Gudhjem Svømmehal - Østbornholms bestyrelse, Hans Jørgen Jensen, godt at være i gang igen, selvom de i Gudhjem ikke kunne åbne helt så hurtigt, som man kunne andre steder i landet. Åbningen blev nemlig forsinket på grund af en igangværende renovering, der ellers havde været god udnyttelse af tiden under coronakrisen.

– Vi er superglade for at være i gang igen. Det er så dejligt at kunne åbne og lade folk bruge svømmehallen. Vi blev jo lidt overraskede, fordi genåbningen kom, før vi var klar. Vi havde håndværkere gående her, så vi måtte åbne lidt senere end de andre. Men nu er der virkelig kommet gang i den, fortæller han.

Der er også nok at se til, for svømmehallen i Gudhjem bliver i øjeblikket brugt af flere og andre, end den plejer.

– Der er ekstra gang i det nu, fordi svømmehallen i Rønne er lukket i øjeblikket. Nu er det dem, der er ved at renovere, og så er der mange, der ikke kan undvære at komme i svømmehal, som så kommer her, fortæller Hans Jørgen Jensen.


Ekstra coronaarbejde

Svømmehallen er ikke genåbnet til samme hverdag og rutiner som før corona. Nu skal der oftere gøres rent, og der skal være adgang til håndsprit. Hans Jørgen Jensen fortæller, at der er godt styr på retningslinjerne i den nye hverdag.

– Vores halleder er heldigvis inde i alle regler og retningslinjer og ved, hvad der skal gøres. Så der er fuldstændig styr på det, og man kan trygt bruge svømmehallen, siger han.

Han fortæller også, at Fonden Gudhjem Svømmehal - Østbornholms bestyrelse netop har holdt bestyrelsesmøde, hvor de fik forelagt arbejdet med corona-retningslinjerne fra svømmehallens halleder.

– Ifølge vores halleder kræver det syv til otte ekstra mandetimer om ugen, fordi der er ekstra rengøring og så videre. Så der er lidt ekstra omkostninger på driften i øjeblikket, siger han.

Til gengæld går svømmehallen en sommersæson i møde, hvor der næppe kommer til at mangle indtægter på besøgende. Der varsles om ekstra mange turister på Bornholm og i Gudhjem i år, og svømmehallen har et midlertidig monopol på svømmefaciliteterne, da Rønne Svømmehal er lukket frem til oktober.