Talenter får specialtræning: De små tekniske finesser skal være på plads

Talenter får specialtræning: De små tekniske finesser skal være på plads
Iba Diaw har været træner i sit hjemland Frankrig, men også trænet unge i Falkenberg i Sverige i tre år. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 7. JUL 2020 • 10:02
Af:
mette-holm-hansen
| ABONNENT
7. JUL 2020 • 10:02
BORDTENNIS

– De har faktisk allerede en god teknik, men jeg kan hjælpe med at rette nogle små ting, der vil gøre dem endnu bedre.

Sådan siger den fransk-senegalesiske bordtennisspiller Iba Diaw.

I denne og næste uge agerer han coach i Hasle Klubhus, hvor to unge bornholmere således har fået mulighed for at dygtiggøre sig inden for det hurtige spil.

Iba Diaw skal til næste år repræsentere Senegal ved OL i Tokyo, så der er bestemt hjælp at hente for de to unge bordtennisspillere, Vilfred Rye Koudal og Victor Bachmann, der til dagligt stiller op for henholdsvis Knudsker og Hasle Idrætsforening.

Træningen varer i to timer, og der bliver spillet kampe, men først og fremmest bliver der rettet på små tekniske detaljer.

– Vi kan lære rigtig mange ting, siger 15-årige Victor Bachmann og fortsætter.

– Det er små detaljer, det drejer sig om. Hvordan man skal slå rigtigt for eksempel.

– Timingen er vigtig, tilføjer Vilfred Rye Koudal. Han er 13 år.


Kvalificeret til DM

Begge spillere har kvalificeret sig til DM i bordtennis, som bliver afgjort i Hjørring den sidste weekend i september. Ungdomsmesterskabet skulle have været holdt i maj, men på grund af covid-19 blev mesterskabet udsat, og det har nu givet de to bornholmere en ekstra mulighed for at forbedre deres spil.

– Jeg skal arbejde på min baghånd. Jeg har faktisk trænet på noget, der ikke er helt rigtigt, så nu skal jeg vænne mig til at have albuen længere ind til kroppen, siger Knudsker-spilleren.

– Jeg skal arbejde på min benarbejde, fordi jeg er så høj. Jeg skal lidt mere ned i benene, og så skal jeg stå anderledes, så jeg bedre kan bevæge min krop, fortæller Victor Bachmann fra Hasle.

Begge drenge får ros af gæstetræneren.

– De har en god disciplin, men der er plads til forbedringer rent teknisk, men jeg er her jo også for at vise dem nogle øvelser, som de ikke har prøvet før, siger Iba Diaw, der har arbejdet som coach i både Frankrig og Sverige.

 
Det er da lidt specielt, at jeg fremover skal spiller mod nogen, jeg tidligere spillede med

 

– Jeg har været træner i Falkenberg og i Halmstad i tre år, siger den 27-årige senegaleser.

Selv har han opnået at blive ungdoms-europamester for Frankrig, inden en række skader forhindrede ham i at nå helt til tops blandt de bedste spillere i Frankrig, hvor han er vokset op. Fremover stiller han op for sit andet hjemland, Senegal.

– Men det er da lidt specielt, at jeg fremover skal spiller mod nogen, jeg tidligere spillede med, siger den kommende OL-deltager.

I Senegal er bordtennis en næsten ukendt sportsgren, men det er Iba Diaw godt i gang med at ændre på. For nylig har han været på en promotion-tur og i den forbindelse også haft mulighed for at sponsorere både bordtennisborde og udstyr.

– Vi har været på mange skoler, og børnene er meget glade og kan lide spillet, siger Iba Diaw.

Lige nu gælder det dog Bornholm og to heldige spillere, der med professionel hjælp skal forsøge finde storformen inden DM.

– De skal frem for alt spille en masse kampe. Det vil gøre dem bedre, lyder det fra Iba Diaw, der opholder sig øen de næste 14 dage sammen med kæresten Nicoline Koefoed, den tidligere landsholdsspiller fra Hasle.