Foto: Trygfonden

Livreddere måtte hente tre personer i land i kraftig fralandsvind

Den kraftige blæst kan give farlige situationer ved kysten i denne tid.

Det oplyser Trygfonden Kystlivredning, som i fredags måtte redde tre personer, det var taget ud på såkaldte på stand up paddle bords i land. Det skete på Balka.

De tre personer kom i vanskeligheder, fordi fralandsvinden var så stærk, at de ikke kunne komme tilbage til land ved egen hjælp, fortæller Trygfonden i en pressemeddelelse.

Livredderne så et stand up paddle board med to personer cirka 300 meter fra kysten. En af livredderne sejlede ud i livredderbåden til de to nødstedte, som ifølge Trygfonden begge var chokerede. På vejen tilbage mod kysten observerede livredderne endnu en person i vanskeligheder. Livredderne sejlede derefter ud og hjalp personen tilbage til land.

Alle er i god behold, oplyser Trygfonden.

– I sådan en situation bruger man alle sine kræfter på at kæmpe mod fralandsvinden, og man kan let gå i panik. Derfor skal man være meget påpasselig med at tage på vandet ved østvendte kyster i disse blæsende dage, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

Rådet henvender sig særligt til de strandgæster, der medbringer oppustelige flydemidler, og betyder, at man skal lade gummibåde, luftmadrasser og andet oppusteligt udstyr blive på land. Surfere og kano- og kajakroere kan ligeledes blive udfordret af vinden. Ude på vandet er vinden ofte kraftigere end inde på land, og derfor er det – som altid – tilrådeligt at tage mindst to personer ud på vandet, så man kan hjælpe hinanden, hvis der opstår problemer, lyder det fra Trygfonden.