Hasle Camping har fŒået lov til at bruge en del af fælleden. Foto: Jens-Erik Larsen

Campingplads lejer ekstra areal af kommunen: Folk holder og venter på, at der bliver plads

Hasle Camping har udvidet med den del del af Hasle Fælled, som ligger nærmest campingpladsen. Den ekstra plads skal gøre det muligt at imødekomme den store interesse fra ferielystne danskere.

Campingpladsen har i godt fem uger – frem til den 10. august – lejet en del af fælleden af Bornholms Regionskommune.

TURISME

Hasle Camping har udvidet med den del del af Hasle Fælled, som ligger nærmest campingpladsen. Den ekstra plads skal gøre det muligt at imødekomme den store interesse fra ferielystne danskere.

Campingpladsen har i godt fem uger – frem til den 10. august – lejet en del af fælleden af Bornholms Regionskommune.

– Vi har fået en midlertidig tilladelse i år, fordi der på grund af coronaen kommer så mange mennesker til Bornholm. Vi har sagt nej til mange forespørgsler, og kommunen er godt klar over, at hvis campingpladserne ikke får mere plads, så begynder folk at smide sig over alt på hele øen. For man tager bare til Bornholm på må og få uden at have booket, siger campingchef Kim Sørensen, der også regner med at få de ekstra pladser på fælleden fyldt op.

– Vi har her til morgen haft syv nyankomne, som har lagt sig derud. Mange af dem er folk, der bare kommer ind fra gaden og siger, at de har hørt, at vi har plads, siger Kim Sørensen.

 

2.500

Hasle Camping skal betale 2.500 kroner for at leje en del af Hasle Fælled til campingplads i perioden 1. juli-10. august.

 

Nu er der travlt

Den stille forsæson på grund af coronakrisen er nu afløst at travlhed i det bornholmske sommerland.

– Det er helt vildt. Lige nu har jeg folk, der holder på parkeringspladsen og venter på, at der er nogen, der skal rejse, så der bliver plads til dem, siger Kim Sørensen fra campingpladsens reception.

Så bliver det alligevel en god sæson?

– Det ser det ud til. Jeg håber, at vi får langt det meste af det, vi satte til i foråret, hjem her i sommer.

Det er danskere

– Det er danskere. Vi har stort set ikke andet end danskere på pladsen. Vi har aldrig haft så mange tyskere her på campingpladsen. De tager til Dueodde. Der kommer nogen til efteråret, men jeg er lidt spændt på, hvor mange det bliver, når det kommer til stykket, siger Kim Sørensen.

Campingchefens største ønske lige nu er sommervejr:

– Det her blæsevejr er næsten det værste. Det må gerne småregne lidt, men blæsten får teltene til at blæse rundt, siger Kim Sørensen.

 

Foto: Jens-Erik Larsen

 

Coronakrisen er baggrund for tilladelsen

 

Hasle Camping har tidligere forespurgt kommunen om at benytte et lille stykke af Hasle Fælled i højsæsonen, hvor det også tidligere har været et problem, at man især ikke har haft plads nok til teltliggere.

Men tidligere har campingpladsen fået afslag. Når det denne gang er lykkedes at få en tilladelse, skyldes det coronakrisen, oplyser arkitekt Jens Kofod fra Bornholms Regionskommune. Krisen har skabt et særligt behov for plads på campingpladserne, som kommunen gerne vil opfylde, hvor det er muligt.

Kommunen var også positiv i en lignende sag, hvor Galløkken Strand Camping i Rønne ønskede midlertidigt at udvide pladsen. Men her gav Kystdirektoratet afslag med henvisning til, at det ansøgte ligger inden for strandbeskyttelseslinjen.

Forskellen på Hasle og Galløkken er, at Hasle Fælled ikke er omfattet af strandbeskyttelseslinjen. Det har derimod været nødvendigt at dispensere fra en lokalplan, hvilket man har mulighed for i henhold til Planloven, oplyser Jens Kofod.

Kommunen har haft sagen i nabohøring. Der kom to høringssvar. En syntes ikke om ideen, mens en anden ikke havde noget imod den midlertidige campingplads.