Arkivfoto: Bornholmslinjen

Passager på Express 2: Jeg troede vi var i land

Natten til søndag oplevede passagererne på Express 2, at færgen foretog en usædvanlig manøvre. Ifølge en passager, der har henvendt sig til politiet, var Express 2 og Express 1, faretruende tæt på hinanden, og Express 2 var derfor nødt til at foretage en undvige manøvre. Bornholms Tidende har talt med en anden passager, der også bevidnede episoden, men hun fortæller, at hele forløbet var relativt udramatisk.

– Jeg sad og sov, men vågnede da jeg mærkede, vi bremsede hårdt op. Jeg troede faktisk, det var fordi vi var i land. Det føltes på samme måde, som når man sejler ind i havnen, siger Jette Tranberg fra Svaneke.

Hun var på vej hjem med færgen sammen med sin mand, da de mærkede skibet bremse.

– Først bremsede skibet, og det begyndte at vende rundt. Der vippede det ret meget, sikkert fordi vi kom på tværs af søen, tror jeg. Så sejlede vi videre, siger hun.

Ikke utrygt

Jette Tranberg fortæller, at det ikke umiddelbart virkede, som om de andre passagerer omkring hende reagerede særligt på manøvren.

– Det var først da vi kom i land, at vi ligesom snakkede med hinanden, og sagde “det var da mærkeligt, at han lige bremsede der?” Min man troede, at vi nok bare skulle vende på grund af søen eller sådan noget. Det var ikke noget vi ellers reagerede på, siger hun.

Er den her oplevelse noget, det vil gøre dig utryg ved at sejle med færgen en anden gang?

– Nej, det er det ikke. Jeg er jo bornholmer, så sådan noget gør mig ikke utryg. De har jo nået at reagere. Det kan da godt være, det er lidt ‘ups’, at de kom så tæt på hinanden, men så er det jo bare godt, at der ikke skete mere, siger Jette Tranberg.