Krydstogtrederiet Birka Cruises lukker efter 49 år. Arkivfoto: Berit Hvassum

Svensk krydstogtrederi lukker – skulle besøge Bornholm i år

TURISME

Det svenske krydstogtrederi Birka Cruises havde planlagt tre besøg med Birka Stockholm i Rønne i år. Alle tre besøg blev aflyst på grund af coronavirus. Det gælder faktisk alle rederiets planlagte krydstogter, og det har fået Birka Cruises til at give op. Efter 49 år med krydstogter i Østersøen lukker rederiet. Det fremgår af en meddelelse på dets hjemmeside.

“Årsagen til at vore krydstogter stopper er de økonomiske konsekvenser i covid-19-pandemiens spor, som har ramt os og hele krydstogtbranchen hårdt. Usikkerheden om hvordan rejsemønstrene vil udvikle sig har også bidraget til, at vi tvinges til at tage denne beslutning efter at have vurderet alle tænkelige alternativer”, skriver Birka Cruises.

Birka Cruises’ skibe har i mange år været faste gæster her på øen, og rederiet havde set frem til at byde sine gæster velkommen ombord igen, men sådan gik det altså ikke.

“Alle os som har arbejdet i Birka Cruises vil takke jer for alle de glade grin og opmuntrende kommentarer i årenes løb. Det hedder sig, at gæsten skaber festen, og det har I som vores gæster virkelig gjort. Mange tak for alt. Pas på jer selv og nyd sommeren”, slutter beskeden på hjemmesiden.

Alle bestilte billetter bliver refunderet, fremgår det af hjemmesiden.