Et nyt mærke skal gøre det nemmere at finde kunsthåndværkere, der producerer og sælger kunsthåndværk af høj kvalitet. Arkivfoto: Berit Hvassum

Klistermærke er et kvalitetsstempel for kunsthåndværkere

KULTUR

Et nyt klistermærke skal gøre det nemmere for herboende og besøgende at finde professionelle kunsthåndværkere, der producerer og sælger kunsthåndværk af høj kvalitet og lever op til Bornholms titel som World Craft Region. Bag mærket står Maker’s Island Bornholm, det samler og præsenterer Bornholms kunsthåndværk i et samarbejde på tværs af institutioner, udstillingssteder og aktører inden for kunsthåndværket på øen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Formand Morten Riis fra Maker’s Island Bornholms styregruppe ser det nye klistermærke som en form for kvalitetsstempling af det professionelt udøvende kunsthåndværk.

– Det skal være med til at løfte fortællingen om, at Bornholm er World Craft Region og synliggøre det professionelle håndværk på øen yderligere overfor alle bornholmere og besøgende. Det er vigtigt, at den flotte anerkendelse, som Bornholm har fået, ikke er en hemmelighed, siger han i pressemeddelelsen.

Hvis man ser dette mærke, kan man være sikker på, at der er kunsthåndværk af høj kvalitet.

Det er muligt at modtage mærket, hvis man er udøvende professionel kunsthåndværker med virksomhed på Bornholm og er uddannet inden for kunsthåndværk eller er medlem af en kunsthåndværkerforening, eller hvis man som formidler eller sælger repræsenterer kunsthåndværkere, der lever op til kriterierne.

Hjorths Fabrik, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler

for Arkitektur, Design og Konservering, Destination Bornholm, Business Center Bornholm og Bornholms Regionskommune har allerede modtaget mærket. Det samme har alle kunsthåndværkere, der er medlem af Acab – Arts and Crafts Association Bornholm.

Bornholm blev udnævnt til World Craft Region i 2017. Bag udnævnelsen står World Craft Council, som er den største internationale organisation for kunsthåndværk i verden.