Jim Maar og Dennis (th.) af hospitalets udkørende podere mellem de to biler, som Midtbornholms Auto gennem et par måneder udlånte til Bornholms Hospitals hold af podere på farten. Foto: Midtbornholms Auto

Hospitalets podere har kørt i lånte toyotaer

SUNDHED

Sundhedspersonale fra Bornholms Hospital har de seneste måneder dagligt kørt ud til borgere, der ikke selv var i stand til at møde op på hospitalet, når de skal testes for covid-19. Det kan for eksempel være, når personale eller beboere på et plejecenter skal testes.

I begyndelsen var der imidlertid et logistisk problem, for den udkørende funktion indgik indtil pandemien ikke i hospitalets drift, så der manglede biler.

Det blev løst i samarbejde med Midtbornholms Auto, der stillede to biler til rådighed for hospitalet.

– Det er dejligt, at det lokale erhvervsliv bakker op i denne noget anderledes situation, fortæller administrationschef Jens Bjerre Bergholdt fra Bornholms Hospital i en pressemeddelelse.

Aftalen kom i stand, efter at Toyota Danmark via Danske Regioner havde kontaktet hospitalerne for at lette kørslen for sundhedsvæsenet. Det blev afgjort, at Bornholms Hospital trods sædvanligt strenge regler om donationer kunne takke ja i den særlige situation, oplyser hospitalets kommunikationskonsulent, Pernille Gjede.

Midtbornholms Auto udlånte et par Toyota Yaris i hybridversion til hospitalet, og motivet var først og fremmest at bidrage aktivt i den fælles kamp mod coronasmitte, fortæller direktør Jim Maar.

– Vi vil gerne gøre os nyttige og hjælpe med at sikre nem transport for det personale, der skal rundt til øens borgere. Hvis vi bare kan gøre en lille forskel, er vi glade, siger Jim Maar fra Midtbornholms Auto A/S.

– Min tanke bag var også, at der ikke skete noget i salgsafdelingen på det tidspunkt, tilføjer han til Bornholms Tidende.

Bilsalg tilbage i omdrejninger

Nu er der gang i bilhandlen igen, og de to toyotaer er sendt retur til forhandleren i Aakirkeby – den ene er allerede solgt.

– Bilbranchen har været hårdt ramt af coronakrisen. Omsætningen er halveret, og nybilsalget har været tilbage med 40 procent, fortæller Jim Maar.

Forretningen er fortsat præget af coronakrisen. Til dels er nogle folk mere tilbageholdende med at investere i en bil, fordi deres privatøkonomi er mere usikker. Bilforhandlerne er samtidig hæmmet af svingende leveringstider. Alle Toyota-fabrikker i Europa har været lukket ned, så i en periode var der ingen produktion.

Der er fortsat måneders ventetid på nogle modeller. Leveringstiden afhænger af, hvor mange eksemplarer af hver model bilforhandlernes importører har haft på lager, forklarer Jim Maar.