Uddannelsessekretær Maibrit Sonne Schou (tv) blev onsdag fejret ved sit 40 år jubilæum på Campus Bornholm. I samme anledning modtog Maibrit Sonne Schou Dronningens Fortjenstmedalje i sølv for fortjenstfuld indsats på skolen og i staten. Direktør Inge Prip (th) overrakte medaljen. Foto: Campus Bornholm

Medalje til Maibrit

NAVNE

Maibrit Sonne Schou, Aakirkeby, der er uddannelsessekretær på Campus Bornholm, har 30. april fået tildelt Dronningens fortjenstmedalje i sølv.

Fortjenstmedaljen kan tildeles administrativt personale i regionerne og kommunerne. En indstilling forudsætter mindst 40 års uafbrudt ansættelse inden for samme ansættelsesområde og lønmyndighed.

Maibrit Sonne Schou modtog medaljen ved en lille sammenkomst på Campus Bornholm onsdag, som var dagen, hvor hun kunne fejre sit 40 års jubilæum.

– Jeg startede på Bornholms Erhvervsskole, og jeg har altid været på håndværkerafdelingen på Minervavej 2. Jeg har nu min arbejdsplads i den nye campusbygning, hvor administrationen er blevet samlet, men har stadig det samme arbejdsområde, fortæller Maibrit Sonne Schou.

– Der er sket utroligt meget. Da jeg startede, lå håndværkerafdelingen som en bygning for sig selv ude på græsmarken, og så havde vi handelsskolen på den anden side af cykelstien. Det var, hvad der var. Vi havde ikke edb, hvilket er helt mærkeligt at tænke på i dag.

Hvilke opgaver har du?

– Jeg har med skolens elever på håndværkerafdelingen at gøre lige fra de bliver indmeldt, til de skal udmeldes, forhåbentlig med et bevis eller svendebrev i den anden ende. Det vil sige indkaldelser, hjemsendelser, lønrefusion til virksomheder, su, buskort, ja alt muligt.

Hvordan er det at få fortjenstmedaljen?

– Det er meget specielt. Det er både højtideligt, rørende. Ja, en masse ting på en gang.

Så skal du vel af sted og takke dronningen for medaljen?

– Der er lukket for det i øjeblikket. Men når der bliver åbnet igen, skal jeg af sted. Det kan du være helt sikker på. Den oplevelse vil jeg også have med, siger Maibrit Sonne Schou.

Hoffet meddeler til ritzau, at der i alt er uddelt 57 medaljer.