Leif Espersen mente, at plejecentret trængte til en ny cykel, og så gik han i gang med at finde finansiering. Foto: Jacob Jepsen

Leif skaffede en ny cykel til plejecentret

ÆLDRELIV

– Vi har brug for pårørende, der kommer med nogle ideer, som vi måske ikke kommer på som personale. Så mange tak til Leif og hans familie, sagde teamleder Susanne Ager, inden hun tog på “jomfruturen” med Leif Espersen som pilot på Plejecenter Snorrebakkens nye cykel.

Leif Espersens kone bor i plejecentrets hvide hus, og han har derfor sin gang på centret som pårørende. Han har også engageret sig i frivilligt arbejde som cykelpilot for centrets ældre, der gerne vil ud på tur.

– Jeg har cyklet med min kone, da hun var mere frisk, og jeg har cyklet med flere andre. Men cyklen var blevet gammel og trængte til at blive renoveret. Jeg gik derfor i gang med at skaffe en ny, fortalte Leif Espersen, da beboere, personale og familie fredag formiddag var ude i det gode vejr for at tage imod den nye cykel, som Boss Cykler kom med.

Tryg Fonden

Det lykkedes at at få finansieret cyklen takket være en større donation fra Tryg Fonden, hvorefter Bornholms Regionskommune spædede resten til.

– Jeg håber at få mange ture med beboere. Jeg håber også, at andre pårørende vil læres op til at køre cyklen. Jeg skal nok stå til rådighed, lovede Leif Espersen.

Den nye elcykel er – ligesom den gamle – en side-by-side cykel eller parcykel. Det vil sige, at pilot og passager sidder ved siden af hinanden. Leif Espersen kan bedre lide at køre på denne cykel end på de rickshaws, som plejecentret også har.

– Det gode ved den cykel er, at man kan snakke sammen, og samtidig er der mulighed for, at beboeren kan få noget motion, forklarede Leif Espersen.

Det er piloten, der styrer, men der er et sæt pedaler til både pilot og passager, som altså kan give sit bidrag med at træde cyklen. Både pilot og passager har egne fem gear at gøre brug af. Men passageren kan også bare lade være med at træde rundt og lade piloten stå for arbejdet.

Cyklen er lettere end den gamle, og batteriet har en længere rækkevidde. Cyklen kommer primært til at høre til det hvide hus, men skal også kunne lånes af de andre afdelinger på plejecentret i Rønne.

En stor glæde

– Den er bare super, lød det fra Susanne Ager, da hun var tilbage efter en kort tur med Leif Espersen bag styret.

– Det er en stor glæde for vores borgere at kunne komme ud at cykle. Det er noget andet end at se naturen fra et vindue i bussen. De kommer ud at mærke elementerne, og de kommer tilbage til tiden, da de selv kunne cykle, sagde Susanne Ager.