Folkeskoven har fået et rigt dyreliv

NATUR

Det summer af sommerfugle og humlebier i Vestermarie Folkeskov, og fredag fik naturens egne dyr selskab af fem andre dyr, som er de første af formentlig mange, som får permanent ophold i det indbydende, grønne område ved Kirkemøllevejen.

I forbindelse med at Vestermarie Borgerforening og regionskommunen i samarbejde indviede et nye egearboret, afslørede byens helt egen borgmester en håndfuld overraskelser, som efter ih’er, åh’er og nej’er at dømme faldt i de fremmødtes smag.

Den første overraskelse gemte sig under en sort skraldesæk, som var bundet med en rød sløjfe, som borgmester Julia Dolleris klippede over.

– Jeg ved ikke, om I kan se, hvad det er, men det er en rød glente. Den røde glente flyver faktisk ofte her henover, fortalte borgerforeningens næstformand, Bente Johansen.

Byborgmester Julia Dolleris’ søn Magne var meget begejstret for de nye dyr i folkeskoven. Foto: Klaus Holsting

Magne var den første

Derefter fortsatte folk ind på folkeskovens centrale plads, hvor der ventede endnu tre overraskelser.

– Nu vil vi overlade det til vores borgmester og hendes børn, som er en del af den store mængde børnefamilier, der er her i Vestermarie, som vi sætter stor pris på, og som vi rigtig gerne vil gøre noget for. Nu vil jeg spørge, om I som familie vil afsløre vores overraskelse her? lød det fra Bente Johansen.

Det ville Julia Dolleris gerne med hjælp fra Bella, Vilfred og Magne, og især Magne var begejstret, efterhånden som en hest, en gris og en ko i træ viste sig. Hver gang var han den første til at kravle op på dem og tage dem i brug.

Den sidste overraskelse gemte sig i folkeskovens fjerneste hjørne. Det var et pindsvin. Alle fem dyr er lavet af Henrik Dalby Pedersen fra Fredensly Træskæreri i Østermarie, som borgerforeningen regner med at skulle samarbejde mere med i fremtiden.

– Det er den sidste lige nu, men vi har en plan om mange flere. Vi søger fonde, og der er også mulighed for, at man kan sponsere en, og så kommer der plade på, sagde Bente Johansen, da pindsvinet var afsløret.

Kasserer Fie Ellebye fra Vestermarie Lokalarkiv sagde med det samme, at arkivet gerne vil sponsere en.