Dødsfald: Han var manden bag Sparekassen Bornholms Fond

Dødsfald: Han var manden bag Sparekassen Bornholms Fond
Mogens Mannering er død. Han blev 85 år.
| ABONNENT | 3. JUL 2020 • 14:57
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
3. JUL 2020 • 14:57
Tidligere sparekassedirektør på Bornholm Mogens Voigt Mannering, Rungsted Kyst, er død. Han blev 85 år.

På Bornholm huskes Mogens Mannering især for sine 12 år (1978-1990) som direktør for Sparekassen Bornholm og efterfølgende for etableringen af Sparekassen Bornholms Fond.

Fonden, der har en grundkapital på 90 millioner kroner fra den bornholmske sparekasses egenkapital, har til formål at yde tilskud til almennyttige og velgørende formål på Bornholm. Fonden har nu i 30 år støttet blandt andet idræt, kultur og børn og unge med store beløb. I 2019 blev 75 ansøgninger imødekommet med et samlet beløb på 2,7 millioner kroner.

Fonden blev etableret i forbindelse med fusionerne omkring 1990, hvor den bornholmske sparekasse først blev til Sparekassen SDS og derefter Unibank (i dag Nordea).

Bornholmernes penge

Mogens Mannering stoppede som områdechef i Unibank Bornholm i 1991. Han koncentrerede sig derefter om hvervet som administrator for Sparekassen Bornholms Fond indtil sin pensionering i 2004.

– Jeg har spurgt min far om, hvorfor han lavede fonden. Han sagde til mig, at det var bornholmernes penge. De skulle ikke sluges af en stor kasse, men komme bornholmerne til gode. Da blev jeg stolt af ham. Det var godt set, siger datteren Annemette Mannering, der bor i Rønne.

– Han var en aktivt menneske, meget udadvendt, et meget stort familiemenneske, og meget humoristisk. Da han stoppede i banken, blev han spurgt, om han ville være vikar på Rønne Privatskole, så det var han i nogle år, hvor han sprang til og underviste i matematik eller historie. Det mest udfordrende for ham var husgerning. En gang imellem underviste han også sit barnebarn, hvilket de syntes var sjovt, fortæller Annemette Mannering.

Mange interesser

– Far kastede sig over at male akvarel, og det var han rigtig god til. Jeg har flere af hans billeder hængende. Han gik til både italiensk og spansk, og mine forældre rejste meget og elskede at se nye steder. Han spillede som ung kontrabas og cello, og som ældre begyndte han at spille violin og tog ud og spillede til blandt andet folkedans. Han var frivillig i en Røde Kors-butik i København, og han blev viking. Han vinterbadede i Rungsted i flere år – hver dag, fortæller Annemette Mannering.

Ruth og Mogens Mannering flyttede til Hørsholm i 2005:

– De havde en idé om, at de skulle ned og nyde solen i Spanien. Men de kunne ikke undvære familien, siger Annemette Mannering.

Mogens Mannering efterlader sig hustruen Ruth, som han blev gift med i 1965, de tre børn Finn og Annemette, der begge bor på Bornholm, og Ulla, seks børnebørn og tre oldebørn.