Bornholms Politi: Covid-19 er i høj grad stadig en trussel

Bornholms Politi: Covid-19 er i høj grad stadig en trussel
Gule prikker i gågaden i Rønne er blandt de tiltag, der er taget i sommerlandet. Her skal man gå højre om prikkerne. Foto: Jacob Jepsen
| 3. JUL 2020 • 13:12
Af:
tommy-kaas

3. JUL 2020 • 13:12
Covid-19 er i høj grad stadig en trussel.

Sådan lyder det fra Bornholms Politi, som i en pressemeddelelse minder om, at selvom antallet af smittede på Bornholm og i resten er lavt, så er billedet et ganske andet i andre dele af verden, ligesom der også i Danmark og vores nabolande opleves lokale udbrud af sygdommen.

– Politiet vil derfor også i denne sommerferietid påse, at genåbningen af samfundet sker på en kontrolleret og forsvarlig måde med henblik på at sikre, at covid-19 smittespredning minimeres., lyder det fra politiet.

– Det er stadig vigtigt at huske på, at man skal undgå at forsamle sig steder, hvor der er mange andre til stede, ligesom der fortsat er behov for skærpet fokus på hygiejne og god afstand mellem mennesker. Flere steder vil man derfor også kunne se skilte og afmærkninger, der skal hjælpe os med at huske på en hensigtsmæssig adfærd, så risikoen for smittespredning mindskes, lyder det fra Bornholms Politi.

Politidirektør Frits Kjeldsen siger ifølge pressemeddelelsen, at en sommerferie på Bornholm skal være en god tid for alle, både bornholmere og gæster.

– Et kik ud i verden viser, at de danske myndigheders anbefalinger fortsat er meget relevante, og vi får fortsat henvendelser fra borgere, der føler sig utrygge, når mange mennesker samles. Hjælp med at holde afstand til folk, du ikke kender. Hjælp ved at undlade at tage hele familien med ind i supermarkedet, når der skal handles ind. Hjælp med at gøre sommeren til en god oplevelse for alle, siger Frits Kjeldsen.

– Bornholms Politi vil fortsat være meget synlige rundt om på øen hen over sommeren. Vi har sammen med regionskommunen udpeget en række risikoområder – ”hotspots” – hvor der erfaringsmæssigt er tendens til, at folk kan samle sig på begrænsede områder. Vi vil have særlig fokus på disse områder og henstiller til, at alle udviser ansvarlig adfærd, så vi kan komme trygt og sikkert gennem sommeren, fortæller politidirektøren.