Kontakten til Sydkorea opstod under et messebesøg i Tyskland i oktober 2019. Her udstiller Lehnsgaard på den årlige messe “Bornholm kommer til Hillerød“ i december samme år. Privat foto

Lehnsgaard har hul igennem til Asien

Lehnsgaard Raps i Aakirkeby har de seneste år haft fokus på eksportmarkedet. Nu er der hul igennem til Sydkorea, fortæller direktør og medejer Henrik Hansen.

ERHVERV

Lehnsgaard Raps i Aakirkeby har de seneste år haft fokus på eksportmarkedet. Nu er der hul igennem til Sydkorea, fortæller direktør og medejer Henrik Hansen.

Kontakten til den sydkoreanske fødevaregrossist opstod, da Lehnsgaard sidste år deltog i en af verdens største fødevaremesser som del i et dansk eksportfremstød.

I dag, torsdag, sendes de første 4.800 flasker af sted med skib.

– Salgsarbejde tager lang tid. Jeg tror, der er røget 80 mails frem og tilbage, før handlen var i hus, siger Henrik Hansen.

Olien fra Lehnsgaard fremstilles som private label, det vil sige, at køberen aftager den bornholmsk producerede rapskimolie og sætter sit eget mærke på, inden varerne kommer på markedet.

En prøveordre

Henrik Hansen understreger, at de fire paller med citron-, hvidløg- og trøffelolie er en prøveordre.

– I første omgang er det for at teste markedet. Nu kommer det på hylderne, og så ser vi, hvor meget der bliver solgt. Hvis det bliver en succés, kan vi måske afsætte ti gange så meget, siger Henrik Hansen.

Eksport udgør i øjeblikket under fem procent af Lehnsgaards omsætning. Men det tal skal gerne stige, siger direktøren, der ejer oliemøllen sammen med Lehnsgaards stifter, Hans Hansen.

– Vi vil gerne vækste, så det tal skal op, siger Henrik Hansen.

Aftalen med Sydkorea er det første skridt i den rigtige retning. Når vi nærmer os jul, ved Henrik Hansen, om det asiatiske eksportfremstød har båret frugt.

– De har gavesæson derude i september. Derefter får vi feedback. Men vi er allerede begyndt at diskutere betingelser for større mængder, afslørrer Henrik Hansen.

 

 

Info

Lehnsgård investerede flere millioner i nye anlæg i 2018 og kom derfor ud med et mindre underskud på 85.000 kroner det år.

I 2019 var tabet indhentet, og Bornholms Oliemølle Aps, der står som formel ejer af Lehnsgaard, kom ud med et lille overskud på 314.000 kroner.