Jennifer Dyppel Frederiksen er nyuddannet frisør i Klip & Z i Rønne. Hun er netop flyttet i hus i Vestermarie med sin kæreste, så fritiden bruges på at indrette hus. Foto: Jacob Jepsen

Jennifers første dag som udlært frisør

21-årige Jennifer Dyppel Frederiksen havde onsdag første arbejdsdag i Klip & Z i Rønne som uddannet frisør. Frisørsalonen markerede samme dag Jennifers uddannelse ved en uformel reception.

UDDANNELSE

21-årige Jennifer Dyppel Frederiksen havde onsdag første arbejdsdag i Klip & Z i Rønne som uddannet frisør. Frisørsalonen markerede samme dag Jennifers uddannelse ved en uformel reception.

– Jeg har søgt efter en elevplads, siden jeg gik i 8. klasse, fortæller Jennifer Dyppel Frederiksen, der gik i 10. klasse, tog en etårig HG og arbejdede et år i Matas, inden der var bid.

– Jeg var lige ved at give op. Men jeg sagde til mig selv, at jeg ville arbejde i den her salon, og ellers ville jeg blive kontormedarbejder. Min chef, Nete Tamdrup, sagde, at hun faktisk ikke ville have flere elever. Men så satte jeg foden ned og sagde, at det kunne simpelthen ikke passe. Jeg sagde, at hun skulle tage mig ind i praktik og se, at jeg virkelig ville. Og så fik jeg hende overtalt. Man skal være stædig, siger Jennifer Dyppel Frederiksen.

 

Når den rigtige pige kommer, kan det
godt være, at de skal være standhaftige
for at få mit ja til en elevplads, men så
kan man også se, at det er den rigtige

 

– Jeg var i mesterlære, hvilket vil sige, at jeg har taget grundforløbene i salonen, og så har jeg taget hovedforløbene på skole på Nørrebro, fortæller hun om den fireårige uddannelse.

Der uddannes kun få frisører på Bornholm:

– Vi er kun fire elever på Bornholm, og nu er vi er to, der lige er blevet færdige, siger Jennifer Dyppel Frederiksen.

Nete Tamdrup mener, at der er et behov for at få uddannet flere frisører på Bornholm:

– Det er et vist arbejde at uddanne elever, og hver gang tænker jeg, at nu uddanner jeg dem og ansætter dem, når de er færdige, så jeg ikke skal arbejde 50 timer plus hver uge. Men så flytter de, eller de skal have børn, og så har jeg stadig 50 timer. Så er der ikke andet for, end at jeg må uddanne en mere. Når den rigtige pige kommer, kan det godt være, at de skal være standhaftige for at få mit ja til en elevplads, men så kan man også se, at det er den rigtige, siger Nete Tamdrup.

– Vi har stadig Julie, vores andetårselev, så lige nu leder vi ikke efter en ny elev, tilføjer Nete Tamdrup.