Efter corona, husrenovering og forsøg på at komme ind i en ny branche glæder Mogens Andersen sig nu til at tage på ferie. Foto: Jacob Jepsen

‘Der skete noget uforudset, så vi ikke kunne åbne. Og bagefter kom corona’

DAGENS NAVN: For godt et halvt år siden overtog Mogens Andersen Restaurant Æblehaven i Snogebæk. Planen var at satse på pandekager, men flere ting er kommet i vejen, og nu ser han, om nogen vil købe stedet i Snogebæk. Efter corona, husrenovering og forsøg på at komme ind i en ny branche glæder Mogens Andersen sig i første omgang til at tage på ferie.

 

Hvorfor har du og Lykke valgt at sælge Æblehaven igen?

– Det er en kombination af flere ting. Der skete noget uforudset, så vi ikke kunne åbne. Og så kom der også corona. Det var ikke lige det, vi havde forventet, da vi overtog stedet.

– Nu har vi i første omgang lagt en føler ud på Facebook om, at vi gerne vil sælge. Så må vi se, om der er interesse for det. Hvis vi ikke får solgt, må vi se, om vi kan starte til næste forår. Det kan godt være, at vi kommer til at drive stedet, hvis vi ikke får solgt.

Hvilke erfaringer tager du med dig fra at have ejet en restaurant?

– Jeg tager den erfaring med mig, at verden kan ændre sig på et splitsekund. Det er mest corona, jeg tænker på her. Vi har ikke vidst, hvornår vi måtte åbne, så vi har ikke ansat personale, og så er det svært at komme på plads.

– Man kan heller ikke spå, om der bliver lukket ned igen på et tidspunkt. Man kan jo godt risikere, at biografer og restauranter og andre ting lige pludselig skal lukke igen.

Hvad skal der ske nu?

– Nu har vi stukket en føler ud på Facebook, og ellers må vi tage den derfra. Det er jo nemt nok at sætte noget til salg, men det kan godt være lidt sværere at sælge.

Hvad laver du, når du ikke arbejder?

– Så holder jeg fri. Jeg spiller lidt golf i Nordbornholms Golfklub, og så har jeg haft travlt med at renovere vores hus i Rønne. Vi flyttede ind for 14 dage siden.

– Vi har renoveret huset siden nytår og haft arbejdet med restauranten ved siden af. Så jeg trænger til at holde lidt ferie. Vi skal bare lidt rundt i Danmark.

Hvordan oplevede du foråret, hvor alting var lukket ned?

– Der renoverede vi bare hus. I starten var man meget isoleret, og der gik vel et par måneder, hvor man bare gik derhjemme. Jeg gik heller ikke ud og handlede, men fik bragt varer fra brugsen.

– Det var da specielt. Der var vel tre måneder, hvor jeg ikke var i en dagligvarebutik. Det har jeg ikke oplevet før.

 

 

Mogens Andersen

53 år

Indehaver af Birkelund Auto i Aakirkeby og Æblehaven i Snogebæk.

Uddannet automekaniker.

Fra Bækmarksbro ved Lemvig og Holstebro.

Samboede med Lykke, far til tre børn og har desuden en bonusdatter.

Bor i Rønne.